To Cirque du Soleil στηρίζει τους δότες μυελού των οστών

Το νέο μεγάλο όραμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στηρίζει στις 5 Σεπτεμβρίου, με μια παράσταση αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτό το σκοπό, το θρυλικό Cirque du Soleil. 

Το νέο μεγάλο όραμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στηρίζει στις 5 Σεπτεμβρίου, με μια παράσταση αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτό το σκοπό, το θρυλικό Cirque du Soleil. 

«Στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης στα άρρωστα Ελληνόπουλα, η παράσταση Alegria, που σημαίνει "χαρά" και "ψυχική ανάταση" μετά από μια δύσκολη περίοδο, καθίσταται συμβολική στην προσπάθειά μας αυτή», 
τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Το φιλόδοξο αυτό βήμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που γίνεται σε μια περίοδο δύσκολη για την πατρίδα μας, απαιτεί σημαντικά κεφάλαια και ευρεία συστράτευση εθελοντών. Μέσα στην κρίση δεν είναι λίγες οι οικογένειες που εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν να αντιμετωπίσουν και την ασθένεια των παιδιών τους, με το κόστος για ένα συμβατό μόσχευμα να είναι δυσβάστακτο.
Μέχρι σήμερα, οι γονείς αναζητούν συμβατό μόσχευμα για το παιδί που πάσχει από καρκίνο σε Τράπεζες του εξωτερικού και για να το αποκτήσουν θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 15.000 ευρώ, εάν βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ εάν βρεθεί στην Αμερική ανεβαίνει στις 30.000 ευρώ.
«Πιστεύουμε ότι χάρη στην Τράπεζα Εθελοντών, που ευελπιστούμε να ξεκινήσει τη λειτουργία της το Νοέμβριο, θα ανακουφιστούν πολλές οικογένειες. Όσο περισσότεροι βέβαια, είναι οι εθελοντές, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας θα έχουμε», επισήμανε η κυρία Βαρδινογιάννη.
Ένα μοναδικό θέαμα για έναν μεγάλο σκοπό
Η χρονική στιγμή που ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil ταξιδεύει στη χώρα μας, δεν είναι τυχαία, καθώς διανύουμε την 70η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Καναδά. «Ελπίζουμε ότι μέσα από πρωτοβουλίες, όπως αυτή, χτίζουμε μια συνεργασία που μπορεί να μας οδηγήσει στο να φτιάξουμε ΜΑΖΙ μια καλύτερη Ελλάδα», σχολίασε ο Πρέσβης του Καναδά, κύριος Robert Peck. Η δική του ιδέα να ενώσει τη δύναμη του Καναδικού υπεροργανισμού θεάματος με το όραμα της ΕΛΠΙΔΑΣ, οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία.
Ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική παράσταση Alegria, το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο με τους 1.300 καλλιτέχνες και τα 100 εκατομμύρια θεατές σε 300 πόλεις, 40 χώρες και 5 ηπείρους, θα έχουν και τα παιδιά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Οι καλλιτέχνες του Cirque du Soleil πρόκειται να επισκεφθούν τα παιδιά στο Ογκολογικό Νοσοκομείο για να τους προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ όσα το επιτρέπει η θεραπεία τους θα παρακολουθήσουν την παράσταση μαζί με τους γονείς τους.
«Για μας ήταν τιμή και προνόμιο να δούμε τη σπουδαία δουλειά που κάνει στην Ελλάδα ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και να συμβάλλουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο σε αυτή», τόνισε με τη σειρά της η κυρία Clare O' Connell, Γενική Διευθύντρια του Cirque du Soleil για την παράσταση Alegria. Η φιλοσοφία εξάλλου του διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος, όπως εξήγησε, είναι να αποδίδει ποσοστό 1% των εσόδων του για την προώθηση πολιτιστικών και κοινωνικών έργων σε κάθε χώρα όπου δίνει παραστάσεις.
Τη μοναδικότητα της δημοφιλούς παράστασης Alegria παραλλήλισε με το ξεχωριστό κοινωνικό έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Γεωργία Ηλιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας Παραγωγής ΛΑΒΡΥΣ και έκλεισε προτρέποντας τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν στην παράσταση της 5ης Σεπτεμβρίου. «Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσωπικά, στηρίζουν έμπρακτα πάνω από 20 χρόνια τόσο την ελληνική οικογένεια, όσο και το παιδί με πρόβλημα υγείας, συμπάσχοντας, προσφέροντας, γιατρεύοντας. Δική μας συνεισφορά η συνειδητή βοήθεια για τη συνέχιση του πολύτιμου αυτού έργου».Η παράσταση του Cirque du Soleil «Alegría» που είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» θα δοθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του Ο.Α.Κ.Α.
Τιμές εισιτηρίων35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€Παιδικά (από 3-18 χρονών) και φοιτητικά εισιτήρια:28€ - 36€- 44€- 52€ και η VIP ζώνη 60€
Για πληροφορίες, κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στα τηλέφωνα 210 7757153 - 7757934

Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο website: www.lavris.gr

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ