Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη - Στρείδια με πικάντικη σάλτσα

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 1/2 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 100 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, με σιναπόσπορο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 6 στρείδια
  • πάγο, τριμμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, τη μουστάρδα,το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Πλένουμε τα στρείδια εξωτερικά σε μπόλικο τρεχούμενο νερό. Τα ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο, τα ξεπλένουμε να φύγουν τυχόν χώματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στα στρείδια.
  • Στρώνουμε σε μια πιατέλα τριμμένο πάγο και απλώνουμε τα στρείδια πάνω από τον πάγο.
  • Σερβίρουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα μας σε κάθε στρείδι και τρώμε αμέσως.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ