Ο ''δικός'' μας σεφ Γιάννης Τόμπας μας έστειλε από την Τζαμάικα μια εύκολη και οικονομική πουτίγκα ψωμιού - ο νεαρός από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ''στρώνει'' ελληνικά ρεστοράν στην Αμερική!(φωτό)

Η πουτίγκα ψωμιού είναι το πιο γνωστό γλυκό στην Τζαμάικα το λατρεύουν όλοι εδώ το δοκίμασα και μου άρεσε και είπα να στείλω την συνταγή.

Η πουτίγκα ψωμιού είναι το πιο γνωστό γλυκό στην Τζαμάικα το λατρεύουν όλοι εδώ το δοκίμασα και μου άρεσε και είπα να στείλω την συνταγή.




Η πουτίγκα ψωμιού είναι το πιο γνωστό γλυκό στην Τζαμάικα το λατρεύουν όλοι εδώ το δοκίμασα και μου άρεσε και είπα να στείλω την συνταγή

 

Υλικά

1/2 κιλό ψωμί άσπρο μπαγιάτικο χωρίς την πέτσα κομμένο σε μικρά κομμάτια

4 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη

1/2 της κουπας σταφίδα σουλτανίνα κατά προτίμηση

4 αυγά μεγάλα καλά χτυπημένα

3/4 της κούπας ζάχαρη

4 κούπες γάλα πλήρες

1 βανίλια

1 κουταλάκι κανέλα

Μαργαρίνη για το άλειμα του ταψιού


Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς - Λαδώνουμε το ταψί παντού με μαργαρίνη και προσθέτουμε τα κομμάτια του ψωμιού στο ταψί και τα περιχύνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη και μετά από πάνω ρίχνουμε τις σταφίδες.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα χτυπημενα αυγα το γάλα την ζάχαρη την κανέλα και την βανιλια και χτυπάμε ελαφρά να λιώσει η ζαχαρη μετα με το μιγμά αυτό περιχύνουμε το ψωμι μεσά στο ταψί προσέχουμε να καλυφθεί όλο το ψωμί με το μίγμα πιέζοντας το ψωμι προς τα κάτω με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά

Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγη της Τζαμάικας. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί με τσουρέκι και τις σταφίδες με φρούτα  ή ακομα μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας!

 

 


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ