O Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μία απίθανη συνταγή - Σαλάτα με σταφύλια & κατσικίσιο τυρί πανέ

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

Για το τυρί

  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών, πράσινη της αρεσκείας σας
  • 1 αγγούρι, κομμένο στη μέση και μετά σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, μικρό, κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σταφύλια, λευκά και κόκκινα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τυρί

  • Κόβουμε το τυρί σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μη λιώσει όταν θα το τηγανίζουμε.
  • Παίρνουμε 3 μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο το αυγό με το γάλα, ανακατεμένα καλά με ένα σύρμα, και στο τρίτο τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  • Βγάζουμε το τυρί από την κατάψυξη και κάθε κομμάτι του το περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγού- γάλακτος και μετά από τα αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού, γυρίζοντάς τα μία φορά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Τα σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα

  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα σταφύλια σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό δοχείο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα και σερβίρουμε.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ