Η Ελισάβετ Φιλιππούλη και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ επισκέφτηκαν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Σήμερα το μεσημέρι, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της «Συμμαχίας των Πολιτισμών»* του ΟΗΕ, κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser, και η Πρόεδρος του  “Global Thinkers Forum” κυρία Ελισάβετ Φιλιππούλη, που βρίσκονται στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο και τα Βραβεία του “Global Thinkers Forum”,  επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Σήμερα το μεσημέρι, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της «Συμμαχίας των Πολιτισμών»* του ΟΗΕ, κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser, και η Πρόεδρος του  “Global Thinkers Forum” κυρία Ελισάβετ Φιλιππούλη, που βρίσκονται στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο και τα Βραβεία του “Global Thinkers Forum”,  επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».



Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε στο νοσοκομείο λέγοντας πόσο μεγάλη χαρά και τιμή αισθάνεται  για την επίσκεψή τους που εκφράζει το ενδιαφέρον τους για το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και για τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο.



Ειδικότερα απευθυνόμενη στον κύριο Nassir Abdulaziz Al-Nasser, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «...Σας υποδέχομαι εδώ ως έναν μεγάλο φίλο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και ως έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζομαι τα ίδια οράματα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού όπου ο διάλογος ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς θα είναι διαρκής και φιλικός... Υπηρετούμε και οι δυο τα Ηνωμένα Έθνη, από διαφορετικές βέβαια θέσεις αλλά με από την ίδια προοπτική και με κοινά οράματα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που κατάγεστε από το Κατάρ, μια χώρα με πλούσια ιστορία και λαμπρό μέλλον, και η οποία έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα. Με την Πρώτη Κυρία της χώρας σας, την Sheikha Moza, την οποία θαυμάζω για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στον κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα, με συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργαζόμαστε σε πολλά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της τελευταίας επίσκεψής μου στο Κατάρ με την ευκαιρία του Διεθνούς  Εκπαιδευτικού Συνεδρίου WISE για τη «Δια βίου μάθηση», συμφωνήσαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για την αδελφοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου SIDRA που χτίζεται τώρα στο Κατάρ, με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων...».



Εμμανουήλ Παπασάββας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ελισάβετ Φιλιππούλη, Nihal Saad –spoke person του Nassir Abdulaziz Al-Nasser-, Δρ. Στέλιος Γραφάκος.

O κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελεί. «Θέλω, είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Al-Nasser, να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη δουλειά που κάνετε εδώ στο νοσοκομείο «Ελπίδα». Είχα ακούσει πολλά για το έργο σας, ειδικά για τα παιδιά, αλλά τώρα έχω την ευκαιρία να το δω από κοντά. Αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό, γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον. Σας εύχομαι επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ σήμερα. Αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό… Ανυπομονώ να συνεργαστούμε με τον οργανισμό σας στο μέλλον…. Ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνετε. Ο Θεός να σας ευλογεί…».
 


Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελισάβετ Φιλιππούλη

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη, απευθυνόμενη στην κυρία Φιλιππούλη της είπε: «Αγαπητή Ελισάβετ,  σ’ ευχαριστώ πολύ που παρά το βεβαρημένο σου πρόγραμμα στη διοργάνωση του Συνεδρίου και των Βραβείων 2013 του “Global Thinkers Forum”, θέλησες να έρθεις σήμερα εδώ... Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την σπουδαία αποστολή σου και για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους σημερινούς και μελλοντικούς ηγέτες του κόσμου πάνω σε θέματα διοικητικά και κοινωνικά και στις μελλοντικές τους προοπτικές. Κάνεις υπερήφανη την Ελλάδα και ελπίζω οι προσπάθειές σου να ευοδωθούν και να καρποφορήσουν...».
« Είμαι, είπε η κυρία Φιλιππούλη απαντώντας στην κυρία Βαρδινογιάννη, πολύ συγκινημένη και ευγνώμων που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την «ΕΛΠΙΔΑ» σήμερα. Γνωρίζω το έργο σας και τη διεθνή  παρουσία σας. Το κοινό μας έδαφος είναι ότι όλοι μας εργαζόμαστε για την ανθρωπότητα και θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο, δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο όσο μπορούμε να το κάνουμε με θετικές αλλαγές να συμβαίνουν. Η δέσμευσή μου για την «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ότι όσο μπορεί το Global Thinkers Forum θα βοηθήσει. Θέλουμε περισσότερες σημαίες στον χάρτη των αδελφοποιήσεων της Μονάδας με νοσοκομεία άλλων χωρών, γιατί πιστεύουμε ότι είστε παράδειγμα φιλανθρωπίας,  και γι αυτό λάβατε και το μετάλλιο φιλανθρωπίας πέρυσι στην Ιορδανία».



Η κυρία Βαρδινογιάννη για να τιμήσει τον κύριο Nassir Abdulaziz Al-Nasser και την κυρία Ελισάβετ Φιλιππούλη τους απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Επίσης ζήτησε από τον κύριο Nassir Abdulaziz Al-Nasser να τοποθετήσει στον τοίχο των αστεριών ένα αστέρι με το όνομα του, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα διάσημων φίλων της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
·    Το  “Global Thinkers Forum” είναι ένας διεθνής οργανισμός που σκοπό έχει να αναζητήσει και να προωθήσει νέες καινοτόμες  ιδέες στους τομείς της Διοίκησης, των Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας, της Κοινωνίας και των Τεχνών και να προβάλει προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς. Φέτος το θέμα του φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα-πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στην Ιορδανία- είναι «Ηγεσία & Συνεργασία».
·    Η «Συμμαχία των Πολιτισμών» είναι η οργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης και την ανάπτυξη των συνεργασιών και σχέσεων ανάμεσα σε έθνη και λαούς με διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες. Ιδρύθηκε το 2005 με πρωτοβουλία της Ισπανίας και της Τουρκίας και αποτελεί μια γέφυρα συμφιλίωσης και συνεννόησης ανάμεσα σε λαούς και οργανώσεις Ανατολής και Δύσης, μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και παίζει έναν καταλυτικό ρόλο στον κατευνασμό των εντάσεων ανάμεσα σε έθνη με διαφορετικά «πιστεύω».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ