Good News: Συναρπαστικό αυτή είναι η λέξη για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2013 που ετοίμασαν 110 εστιατόρια- Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας- μέχρι και γεύματα στα λεωφορεία !

Μια από τις μεγαλύτερες «γιορτές» για τη γαστρονομία, το Food Festival 2013, ξεκινά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Επιβάτες στα λεωφορεία θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα από τη Θεσσαλονίκη, καντίνες θα προσφέρουν σούπα τραχανά με κοτόπουλο, ενώ θα υπάρχουν γεύματα σε μουσεία με πιάτα εμπνευσμένα από πίνακες.

 

Μια από τις μεγαλύτερες «γιορτές» για τη γαστρονομία, το Food Festival 2013, ξεκινά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Επιβάτες στα λεωφορεία θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα από τη Θεσσαλονίκη, καντίνες θα προσφέρουν σούπα τραχανά με κοτόπουλο, ενώ θα υπάρχουν γεύματα σε μουσεία με πιάτα εμπνευσμένα από πίνακες.

Επί τέσσερις εβδομάδες και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη λέσχη αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, φορείς του τουρισμού, επαγγελματίες του κλάδου και με τη συμμετοχή περισσότερων από 110 εστιατορίων διοργανώνει μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της γαστρονομικής «ταυτότητας» της πόλης, των τοπικών προϊόντων, αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

 Ο συνδυασμός του τουρισμού με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας φέτος γίνεται ακόμη πιο ισχυρός, καθώς προωθούνται δράσεις και στο εξωτερικό. «Σχεδιάζουμε να βγάλουμε την ελληνική κουζίνα εκτός συνόρων και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα με γεύματα και εκθέσεις στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στη Στοκχόλμη αλλά και στη Νέα Υόρκη» επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Food Festival.

Η έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ γαστρονομίας θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου με την νέα ελληνική καντίνα, που θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 6μμ έως τις 8μμ.

Ασυνήθιστες προτάσεις στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2013 στη Θεσσαλονίκη

Συγχρόνως, συνεχίζεται το «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ» ενώ σχεδιάζεται να γίνει κάτι αντίστοιχο με «απογεύματα απεριτίφ».

Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θα στηθούν τρεις αγορές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο δημαρχείο. Η πρώτη (23 - 24 Νοεμβρίου) θα αφορά τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, η δεύτερη (30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου) τη διεθνή κουζίνα και η τρίτη (14 - 15 Δεκεμβρίου) θα είναι αφιερωμένη στο παιδί και την οικογένεια και θα έχει ως θέμα τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τον επιμελητή του Food Festival Λευτέρη Ελευθεριάδη, η γευσιγνωσία στα λεωφορεία θα γίνει δύο Σαββατοκύριακα (30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου και 14 - 15 Δεκεμβρίου) στην πολιτιστική γραμμή 50 του ΟΑΣΘ.

Τα γεύματα στα μουσεία αφορούν γευστικές προτάσεις που παραπέμπουν σε συγκεκριμένα εκθέματα, συνδέοντας το ταξίδι στη γνώση με την απόλαυση του φαγητού σε χώρους αφιερωμένους στην Τέχνη.

Συνεχίζονται, επίσης, και φέτος οι «Γειτονιές των Γεύσεων», στο πλαίσιο των οποίων οι καταστηματάρχες της περιοχής προτείνουν στον κόσμο ξεχωριστά εδέσματα σε ένα κλίμα γιορτινό με μπάντες ή Djs.

Παράλληλα, διοργανώνονται μαθήματα γευσιγνωσίας, ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά για την αξία της υγιεινής διατροφής και τρόπους για να την ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό, όπως η γευσιγνωσία στο λεωφορείο, οι γειτονιές των γεύσεων, η νέα ελληνική καντίνα και φυσικά οι αγορές. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται, επίσης, φιλανθρωπικά γεύματα άλλες παρόμοιες δράσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ