Οι χοροί και οι χαρές των γαλάζιων ποδοσφαιριστών μας που μας ανέβασαν με το succes story ψηλά-Άντε παιδιά, πάμε Ρίο, το...σαμπαδρόμιο σας περιμένει! (βίντεο)

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προσγειώθηκε στην Ελλάδα, η χώρα όμως παραμένει... στα σύννεφα του θριάμβου από τη μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά την ισοπαλία στο Βουκουρέστι, με 1-1, κόντρα στη Ρουμανία.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προσγειώθηκε στην Ελλάδα, η χώρα όμως παραμένει... στα σύννεφα του θριάμβου από τη μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά την ισοπαλία στο Βουκουρέστι, με 1-1, κόντρα στη Ρουμανία.



Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Για μια ακόμη φορά την τελευταία δεκαετία η εθνική μας ομάδα αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Βουκουρέστι από την Ρουμανία στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ και προκρίθηκε στο μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-1.










Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς να γίνουν απειλητικοί. Στο 17 ο Χολέμπας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ταταρουσάνου απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 23 ο Καραγκούνης βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Μήτρογλου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ.





H «τρελή» πτήση της Εθνικής

Δεν θα μπορούσε να μην είναι από τις ομορφότερες πτήσεις με την εθνική ομάδα. Κάθε φορά, κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό. Πάντα κάτι μένει. Δεν έχει να κάνει με τη νίκη. Ούτε με το αποτέλεσμα, αλλά με όσα ζεις, μαθαίνεις και ρουφάς σαν εμπειρίες ζωής με αυτή την εθνική ομάδα.

Προκριματικά, τελικές φάσεις και τώρα Βραζιλία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο φιλοξενείται σπίτι του και η Ελλάδα θα είναι εκεί. Για αυτό και μόνο η πτήση 4781 από το Βουκουρέστι στην Αθήνα , περιελάμβανε όλα αυτά που εδώ και μια δεκαετία ζει, κερδίζει και χαρίζει η εθνική ποδοσφαίρου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σαμπάνιες και αποθέωση

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και στο αεροπλάνο από τους διεθνείς μας, που άνοιξαν σαμπάνιες και γνώρισαν την αποθέωση κατά την άφιξή τους στην Αθήνα.



Η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι οριστική και το κλίμα μόνο πανηγυρικό θα μπορούσε να ήταν κατά την επιστροφή της Εθνικής από το Βουκουρέστι. Οι πανηγυρισμοί από τα αποδυτήρια μεταφέρθηκαν στο αεροπλάνο, όπου οι διεθνείς μας το διασκέδασαν ανοίγοντας σαμπάνιες και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αρκετά ήταν και τα μεταξύ τους πειράγματα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι πανηγυρισμοί των διεθνών

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ξέσπασαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι παίκτες της Εθνικής και ο Φερνάντο Σάντος.






"Afiksh sto El. Venizelos" από contratv

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά, αγκαλιάστηκαν στην μέση του γηπέδου και κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους για το καθιερωμένο «όλε». ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



Τα ξένα ΜΜΕ για την Εθνική

Ειδική μνεία στον Κώστα Μήτρογλου κάνουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για ζεστό πόδι! Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την πρόκριση της Εθνικής.

Στην πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με τους Πορτογάλους να τονίζουν ότι ο Φερνάντο Σάντος μας οδήγησε στη Βραζιλία. Από την πλευρά της η Marca επεσήμανε πως εμείς υποφέρουμε, αλλά στη Ρουμανία λείπει το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η βραζιλιάνικη globoesporte αφήνει σε... δεύτερη μοίρα το ματς και κάνει ειδική μνεία στον Κώστα Μήτρογλου, για τον οποίο ο τίτλος είναι: «ζεστό πόδι».

Στο 4ο γκρουπ η Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδος θα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και θα μάθει τους αντιπάλους της στις 6 Δεκεμβρίου, όντας στο 4ο γκρουπ.

Η Ελλάδα είναι στην Βραζιλία και περιμένει την κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου για να μάθει τους αντιπάλους της στο Ρίο. Η γαλανόλευκη θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ και θα αποφύγει τις ευρωπαϊκές: Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία και Ρωσία. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο... κάμεραμαν Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης ανέβασε στο Instagram ένα video με τους πανηγυρισμούς των διεθνών στο γήπεδο του Βουκουρεστίου.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Έλληνες παίκτες αφού πρώτα πήγαν στα αποδυτήρια, επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες. Ο Σωτήρης Νίνης απαθανάτισε τη στιγμή με video που ανέβασε στο διαδίκτυο γράφοντας: «Δεν σταματω να τραγουδω ποτε....οε... Ελλας ολε ολε ολε..»

Δείτε το ΕΔΩ...

Από τον Μαχλά στον Μήτρογλου: Οι τρεις προκρίσεις

Θυμηθείτε ΕΔΩ τις τρεις μεγάλες προκρίσεις της Εθνικής Ελλάδος στα Παγκόσμια Κύπελλα των ΗΠΑ (1994), Νοτίου Αφρικής (2010) και Βραζιλίας (2014).



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ