Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας: Μικροί μαθητές απαγγέλουν στα αρχαία Ελληνικά & είναι αξιοθαύμαστοι (video)

9η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει στην Παγκόσμια  Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται πολίτες διαφόρων χωρών,που προφέρουν λέξεις στις γλώσσες τους και είναι ελληνικής προέλευσης.
Η καμπάνια έχει ως στόχο να καταδείξει την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα από την ευρεία αντίληψη που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, και όχι μόνο μεταξύ των ειδικών, για τη συμβολή της Ελληνικής στο γλωσσικό και πολιτισμικό εμπλουτισμό των ευρωπαϊκών και πολλών άλλων γλωσσών του πλανήτη.

 

 

 

 

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων είναι μια νεοσύστατη δομή στο υπουργείο Εξωτερικών, που στόχο έχει τη συντονισμένη και στοχευμένη ανάδειξη της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.
Η 9η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  και ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, καθιερώθηκε τον Απρίλιο του 2017 με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Οι μαθητές της Ελληνικής Αγωγής στην οποία υπεύθυνη σπουδών είναι η Ευγενία Μανωλίδου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.
Παρουσίασαν ένα δρώμενο στα Αρχαία Ελληνικά με τίτλο: «Οἱ ἑπτὰ Σοφοί, οἱ τὰς ἐς νόησιν ἐπιστήμης κρηπῖδας θέντες» - «Συμπόσιον τῶν ἑπτὰ Σοφῶν – Οἱ βάσεις τῆς ἐπιστημονικῆς σκέψεως»

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ