Aldi Rizal, η ιστορία του μικρού Ινδονήσιου που κάνει τον γύρο του κόσμου! Μετά το τσιγάρο σε ηλικία δύο ετών το έριξε στο φαί και μάλιστα στο πολύ φάι! (φωτό)

Ηταν μόλις δύο ετών όταν οι φωτογραφίες του, με το τσιγάρο στο στόμα, είχαν προκαλέσει παγκοσμίως. Ο λόγος για τον 5χρονο σήμερα Aldi Rizal, ο οποίος γίνεται για άλλη μία φορά «πρωταγωνιστής» των ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς έχει αποκτήσει μία άλλη κακή συνήθεια. Το υπερβολικό φαγητό...


Ενα νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει την καθημερινή ζωή της οικογένειας και αποκαλύπτει πώς ζει ο Aldi, χωρίς τσιγάρο, αλλά με πολλά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, ο Aldi, είδε ψυχιάτρους που ενθάρρυναν τη μητέρα του να τον κρατά απασχολημένο με το παιχνίδι και της έμαθαν τους κινδύνους του καπνίσματος.

Η 28χρονη μητέρα του, Diane Rizal είπε στη Daily Mail πως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν στο γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος αρνείται.


«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον Δρ Seto για βοήθεια» τονίζει η μαμά του. «Τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει».

Ωστόσο, η οικογένεια βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με έναν άλλο εθισμό του Aldi. Η μητέρα του ανησυχεί για το βάρος του γιου της, ενώ υποστηρίζει πως το αγοράκι ζητά φαγητό όπως απαιτούσε τσιγάρα.

«Οταν πρωτοέκοψε το κάπνισμα ζητούσε πολλά παιχνίδια. Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο αν δεν του δίναμε αυτό που ήθελε. Γι' αυτό του δίναμε τσιγάρα στην αρχή, λόγω των ξεσπασμάτων και του κλάματος. Τώρα δεν του δίνω τσιγάρα αλλά τρώει πολύ» λέει.

Οι γονείς του Aldi επιχειρούν να τον οδηγήσουν στη συνήθεια μιας καλής διατροφής ώστε να χάσει βάρος. «Θα έπρεπε να ζυγίζει από 17 έως 19 κιλά και είναι ήδη 24» λέει η διατροφολόγος. « Είναι δύσκολο για την οικογένεια, η μαμά πιστεύει πως είναι ένα κακομαθημένο παιδί, αν απλά του απαγορεύσει το φαγητό θα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί συνεργασία από όλους στο σπίτι. Του δίνουν τρία κουτιά ζαχαρούχο γάλα την ημέρα...»

Ο παιδίατρος, William Nawawi ανησυχεί πως το κάπνισμα σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να έκανε τον Aldi πιο επιρρεπή σε προβλήματα βάρους.

Σήμερα, ο μικρός ζει στο ψαροχώρι του και ακολουθεί αυστηρή δίαιτα με πολλά λαχανικά και φρούτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ