7 έξυπνοι τρόποι για να διασκεδάσετε την έγκυο γυναίκα σας‏

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ευτυχέστερες περιόδους στη ζωή της γυναίκας σας, αλλά μπορεί να είναι και μία από τις πιο δύσκολες.

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ευτυχέστερες περιόδους στη ζωή της γυναίκας σας, αλλά μπορεί να είναι και μία από τις πιο δύσκολες. Δείτε μερικές διασκεδαστικές ιδέες από το mama365.gr  για να την βοηθήσετε, να της φτιάξετε την διάθεση και να αποδείξετε από τώρα πόσο καλός μπαμπάς πρόκειται να γίνετε!



Εκδρομή!

Αν η σύντροφός σας είναι σε θέση να πάει εκδρομή, η καλύτερη έκπληξη που μπορείτε να της ετοιμάσετε είναι να κλείσετε δωμάτιο σε έναν χαριτωμένο ξενώνα, σε κάποιον κοντινό ορεινό προορισμό –ιδανικά σε κάποιο μικρό χωριό που δεν προσφέρεται τόσο για περπάτημα όσο για χαλάρωση με θέα. Ο χρόνος που περνάτε οι δυο σας την περίοδο αυτή είναι πολύτιμος για να έρθετε πιο κοντά, να συζητήσετε όλα αυτά που σας απασχολούν και σας ενθουσιάζουν και να... γεμίσετε μπαταρίες για το σημαντικό γεγονός που πλησιάζει!

Κάντε της μασάζ στα πόδια

Μην περιμένετε να σας το ζητήσει η ίδια! Τα πόδια της συντρόφου σας, ειδικά αν βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, μπορεί να είναι πρησμένα και κουρασμένα και ένα απαλό μασάζ στις πατούσες και τις γάμπες είναι ό,τι πρέπει για να την κάνετε να νιώσει υπέροχα στο τέλος της ημέρας.

Αποσπάστε την με ευχάριστους τρόπους

Πολλές μέλλουσες μαμάδες βιώνουν έντονο άγχος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και το μωρό τους είναι το μοναδικό που απασχολεί το μυαλό τους μέρα-νύχτα! Καλό είναι, λοιπόν, πού και πού, να την αποσπάτε με ευχάριστες δραστηριότητες, όπως π.χ. να καλείτε τακτικά φίλους στο σπίτι για επιτραπέζιο ή ακόμα και να βγαίνετε τακτικά για βόλτες, φαγητό και σινεμά (μην ξεχνάτε ότι με τον ερχομό του μωρού σας για αρκετό καιρό οι έξοδοί σας θα περιοριστούν σημαντικά!)



Γευστικές εκπλήξεις!

Το πιθανότερο είναι ότι μετά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης η γυναίκα σας έχει αποκτήσει συγκεκριμένες, έντονες ορέξεις για κάποια φαγητά. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, πού και πού να την εκπλήσσετε φέρνοντάς της π.χ. το αγαπημένο της γλυκό ή το αγαπημένο της ριζότο!

Παίξτε μουσική και μιλήστε στο μωρό σας!

Οι στιγμές που χαλαρώνετε μαζί αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να «ασχοληθείτε» με το μωρό σας, κι ας βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μαμάς του. Έτσι, μπορείτε να του βάλετε μουσική (ή να του παίξετε εσείς!), να του μιλήσετε, να το χαϊδέψετε πάνω από την κοιλιά της συντρόφου σας. Θα το εκτιμήσουν τόσο η ίδια, η οποία θα θαυμάσει το πόσο καλός μπαμπάς θα γίνετε, όσο και το ίδιο το μωρό, το οποίο δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί με έντονες κινήσεις!

Βγάλτε την πολλές φωτογραφίες!

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική περίοδος στην ζωή της γυναίκας, την οποία δεν θα θέλετε να ξεχάσετε ποτέ. Βγάλτε, λοιπόν, πολλές φωτογραφίες καθώς η κοιλίτσα της θα αναπτύσσεται, στις οποίες θα ανατρέχετε αφού γεννηθεί το μωρό σας, αλλά και από ιδιαίτερες στιγμές της ίδιας. Δεν θα πιστεύετε πόσο μπορεί να αλλάζει το γυναικείο σώμα πριν και μετά τον τοκετό!

Διατηρήστε τον ρομαντισμό

Το γεγονός ότι είναι έγκυος δεν την κάνει λιγότερο γυναίκα! Αντίθετα, την περίοδο αυτή η σύντροφός σας είναι πολύ πιο ευσυγκίνητη, πολύ πιο ανασφαλής για την εξωτερική της εμφάνιση και έχει περισσότερη ανάγκη για αγκαλιές και χάδια. Συνεχίστε, λοιπόν, να της φέρνετε λουλούδια και να της λέτε πόσο όμορφη και σημαντική είναι και θα την δείτε να... λάμπει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ