Σαββατιάτικο τραπέζι με μπουτάκια πάπιας καραμελωμένα στο φούρνο με κάρι και δενδρολίβανο από τα έμπειρα χέρια της Ντίνας Νικολάου!‏

Το ζουμερό κρέας της πάπιας σε συνδυασμό με το κάρι, το μέλι και το δεντρολίβανο, γίνονται ένα ξεχωριστό φαγάκι για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Το ζουμερό κρέας της πάπιας σε συνδυασμό με το κάρι, το μέλι και το δεντρολίβανο, γίνονται ένα ξεχωριστό φαγάκι για ιδιαίτερες περιστάσεις.



Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

Πλένω και στεγνώνω καλά τα μπουτάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω χιαστί το παχύ δέρμα τους, φτιάχνοντας μικρά καρεδάκια. Τα αλατοπιπερώνω καλά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα μπουτάκια για 6 - 7 λεπτά, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν καλά και στη συνέχεια τα γυρίζω για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζω και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Χτυπάω στο μούλτι το βούτυρο, την πάπρικα, το κάρι και το μέλι, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα μπουτάκια με την πάστα και τα αραδιάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, σε μονή στρώση. dinanikolaou.gr

Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν, με το δέρμα προς τα πάνω, χωρίς να τα γυρίσω.

Στο μεταξύ, φτιάχνω τη σάλτσα: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.

Μοιράζω τα μπουτάκια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα και συνοδεύω με μαύρο ρύζι και φυλλαράκια δεντρολίβανου.

ΥΛΙΚΑ

    Για 4 μερίδες
    4 μπουτάκια πάπιας (θα τα βρείτε ολόκληρα, με το παχύ τους δέρμα και το κόκαλο, στα ψυγεία των καλών ντελί και σε ορισμένα μεγάλα καλά παντοπωλεία)
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο (όχι να κάψει)
    1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
    1 κουτ. γλυκού κάρι
    1 κουτ. γλυκού μέλι
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
    Για τη σάλτσα
    ½ φλιτζάνι (100 ml) χυμός λεμονιού
    50 γρ. πικάντικη μουστάρδα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 φλιτζάνι (200 ml) ελαιόλαδο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ