O Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει ένα διαφορετικό ταμπουλέ – Η δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά, συναντά την ψητή μελιτζάνα

Εσείς θα την φτιάξετε; 

 Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
160 γρ. κους κους
200 ml βραστό νερό
½ αγγούρι σε φέτες
200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
Για το dressing

χυμό από 1 λεμόνι
5 κ.σ. (180 γρ.) γιαούρτι
2 κ.σ. (50 γρ.) ταχίνι
1 κ.σ. μέλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια μελιτζάνας.
  • Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
  • Καθώς περιμένουμε να σοταριστούν οι μελιτζάνες, βάζουμε σε ένα μπολ το κους κους μαζί με το βραστό νερό και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολάκι ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας με τον χυμό από το λεμόνι, το γιαούρτι, το ταχίνι και το μέλι.
  • Όταν το κους κους απορροφήσει όλο το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μέσα το αγγούρι, τα τοματίνια, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ½ από το dressing μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν και οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας και ρίχνουμε και το υπόλοιπο dressing από πάνω.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ