Το παραθαλάσσιο σπίτι του Αντρέα Μποτσέλι είναι ένα όνειρο διακόσμησης με ιταλική φινέτσα - Δείτε φώτο

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος μας ξεναγεί στο ονειρικό σπίτι του στην Τοσκάνη

Η αγορά μιας βίλας 745 τ.μ. για πολλούς είναι άπιαστο όνειρο, όχι όμως και για τον διάσημο Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι. "Πήρα την απόφαση μάλλον γρήγορα", θυμάται ο ίδιος. "Όταν πρόκειται για μία αγορά τόσο σημαντική όπως αυτή του σπιτιού, νομίζω ότι δεν πρέπει να επιστρατεύουμε μόνο τη λογική αλλά και το ένστικτο μας. Όταν το είδα ένιωσα ότι αυτό ήταν το σπίτι στο οποίο θα ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου και το αγόρασα", συνεχίζει.

Βεβαίως λίγοι θα μπορούσαν να μην ενθουσιαστούν βλέποντας αυτή την υπέροχη ροζ έπαυλη γνωστή ως  ως Villa Alpemare, η οποία βρίσκεται  στην ειδυλλιακή Versilia στην Τοσκάνη. " "Μου άρεσε πραγματικά  η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το σπίτι  και το γεγονός ότι ήταν μία κομψή   αλλά  ανεπιτήδευτη  κατοικία.  Ένα φιλόξενο σπίτι που είναι αρκετά μεγάλο για να ζήσουμε και να δουλέψουμε,  για να γράψουμε μουσική και να φιλοξενήσουμε πολλούς φίλους", λέει ο Μποτσέλι.

 Η βίλα είναι σίγουρα καλά εξοπλισμένη για διασκέδαση: Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, ήταν  ξενοδοχείο για εκείνους που ήθελαν να επισκεφθούν τη γύρω περιοχή του Forte dei Marmi.

Παρότι πρόκειται για ένα ονειρικό σπίτι ο Μποτσέλι πριν την αγορά ζήτησε την γνώμη ενός εμπειρογνώμονα: Του αδερφού του Αλμπέρτο Μποτσέλι , ο οποίος είναι αρχιτέκτονας. "Ο Αλμπέρτο γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες μου και τις ανάγκες της οικογένειας μου", λέει. Ο Αντρέα Μποτσέλι είναι παντρεμένος με τη manager του Βερόνικα Μπέρτι- Μποτσέλι , και έχει τρία παιδιά: Τον Άμος, τον Ματέο και την Βιρτζίνια.

Η ανακαίνιση που κράτησε ένα χρόνο χώρισε τελικά το σπίτι σε τρεις ξεχωριστούς χώρους, που αντιστοιχούν στους τρεις ορόφους της βίλας.  Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει καθιστικό και τραπεζαρία, στο δεύτερο όροφο βρίσκονται τα  γραφεία και το  στούντιο του Μποτσέλι και της συζύγου του  και αίθουσες για την υποδοχή των επισκεπτών, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχουν υπνοδωμάτια και άλλοι ιδιωτικοί χώροι. 

θέα στη θάλασσα και στις πλαγιές των Άλπεων, είναι ανεκτίμητη", λέει ο Μποτσέλι από τον τρίτο όροφο, σύμφωνα με το architectural digest  

Στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού υπάρχει μια μουσική ροή στα καλόγουστα έπιπλα με τα αρμονικά μεταξύ τους σχήματα. Όλα τα έπιπλα ήταν επιλογή της Βερόνικας Μποτσέλι και έγινε με κριτήριο να δίνει ο χώρος την αίσθηση της οικογενειακής θαλπωρής και να υπάρχει μία ζεστή ατμόσφαιρα.

Η Villa AlpeMare, είναι η κύρια κατοικία του Μποτσέλι. Εκεί μένει όταν δεν ταξιδεύει ή δεν βρίσκεται σε περιοδεία για δουλειές. Ήταν σημαντικό γι' αυτόν το σπίτι του να είναι ένας χώρος που αποπνέει ζεστασιά. "Μου αρέσει αυτό το σπίτι , νιώθω ότι μου μοιάζει. Η Βερόνικα το διακόσμησε έτσι ώστε όλοι οι χώροι να έχουν μια συνοχή μεταξύ τους και να έχει όμορφη , ζεστή οικογενειακή ατμόσφιαιρα. Ευτυχώς τα γούστα μας ταιριάζουν απόλυτα.", λέει ο Μποτσέλι.

Εκτός από τη βίλα, το ζευγάρι διαθέτει επίσης το Alximare Beach Club, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κατοικία του. "Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση που μοιάζει με εμάς. έναν φιλόξενο και ασφαλή χώρο για διασκέδαση και χαλάρωση, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη κουζίνα ", λέει ο Μποτσέλι.

 Η ιστορία της αστικής τάξης στην περιοχή  του Forte dei Marmi αποτέλεσε την κύρια πηγή έμπνευσης για τον επανασχεδιασμό του σπιτιού  τον οποίο έκανε ο Αλμπέρτο Μποτσέλι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρταλίνι.

Η περιοχή "μπορεί να υπερηφανεύεται για μια παράδοση που χρονολογείται από τα  τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι ιδιόκτητες βίλες είχαν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και οι μπάτλερ θα δημιουργούσαν όλα όσα χρειάζονταν για μια δροσιστική βουτιά στη θάλασσα ή για ένα δείπνο  στην παραλία , " εξηγεί ο Αντρέα Μποτσέλι.

"Προσπαθήσαμε να επιτύχουμε μια ευτυχισμένη συγχώνευση μεταξύ κομψότητας και πρακτικότητας, μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Διακοπές, τέχνη και φύση: Τα πάντα σχεδιάστηκαν και σχεδιάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αλληλένδετη με αυτά τα τρία στοιχεία ", καταλήγει.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ