Smile: Έχετε άτακτο παιδί; Μήπως φταίει το κακό Feng-shui στο δωμάτιο του; Αντιμετωπίστε το!‏

Νομίζετε ότι τα παιδιά σας είναι άτακτα; Ώρα να το ξανασκεφτείτε!!! Δεν υπάρχουν κακά παιδιά, μόνο κακή συμπεριφορά. Το περιβάλλον μας, επηρεάζει τη συμπεριφορά μας. Ξέρουμε τι να περιμένουμε αν δίνουμε στα παιδιά μας πολλή ζάχαρη ή καφεΐνη ιδιαίτερα πριν από την ώρα του ύπνου.

Νομίζετε ότι τα παιδιά σας είναι άτακτα; Ώρα να το ξανασκεφτείτε!!! Δεν υπάρχουν κακά παιδιά, μόνο κακή συμπεριφορά. Το περιβάλλον μας, επηρεάζει τη συμπεριφορά μας. Ξέρουμε τι να περιμένουμε αν δίνουμε στα παιδιά μας πολλή ζάχαρη ή καφεΐνη ιδιαίτερα πριν από την ώρα του ύπνου.


 
Αλλά αυτό που οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει αρνητική ενέργεια στο σπίτι που επηρεάζει τη συμπεριφορά του παιδιού τους, την υγεία του, ακόμη και την πρόοδό του στο σχολείο.
Αυτή η αρνητική ενέργεια μπορεί εύκολα να διορθωθεί χρησιμοποιώντας το Feng Shui. Εφαρμόζοντας τις πρακτικές τεχνικές του Feng Shui θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει το παιδί σας να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με θετικό τρόπο και να ενισχύσει την οικογενειακή αρμονία. http://gynaika.gr
 
Κατεύθυνση ύπνου:
Περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας στο κρεβάτι μας, για αυτό η κατεύθυνση προς την οποία κοιμόμαστε είναι πολύ σημαντική.
Το παιδί πρέπει να κοιμάται προς μια θετική του κατεύθυνση. Εάν το κρεβάτι του παιδιού σας είναι στραμμένο σε μία από τις αρνητικές κατευθύνσεις του, μπορεί να φέρει ανισορροπία στη ζωή του.
Δεν θα αισθάνεται τόσο καλά όσο θα έπρεπε και αυτό μπορεί να εκφραστεί με αρνητική συμπεριφορά.
Μπορεί να έχει προβλήματα στον ύπνο, δυσκολία στην επίτευξη στόχων ή στη συγκέντρωσή του.
Τοποθετώντας το κρεβάτι του στη σωστή του κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να πάρει καλύτερους βαθμούς και να βελτιώσει τη ζωή του γενικότερα.
 
Τα σκοτεινά υπνοδωμάτια είναι καλύτερα:
Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο και τη διάθεση. Η μελατονίνη παράγεται από το σώμα το βράδυ, στο σκοτάδι.
 
Το φως κάνει το σώμα να σκέφτεται ότι είναι μέρα. Φως μπορεί να εκπέμπει η οθόνη υπολογιστή, το φωτάκι της νύχτας ή η τηλεόραση, έτσι το σώμα του δεν θα παράγει τη φυσική ποσότητα μελατονίνης. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στον ύπνου.
Επίσης στο υπνοδωμάτιο η ενέργεια πρέπει να επιβραδύνεται και τα φώτα ή τα ανοιχτά παράθυρα δεν βοηθάνε την ενέργεια να μειώσει τους ρυθμούς της ροής της.
 
Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες:
Πρόκειται για δυνατές ενέργειες που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές. Μπορούν επίσης να μειώσουν την παραγωγή της μελατονίνης στο σώμα. Τακτοποιήστε τα έπιπλα έτσι ώστε το σώμα του παιδιού σας να είναι 2 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή και τα πολύπριζα. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική κουβέρτα θέρμανσης ή στρώμα νερού.
 
Γιν/Γιανγκ:
Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να είναι γιν ή αλλιώς ήσυχο. Πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν γιανγκ ενέργεια σε μια κρεβατοκάμαρα είναι τα ενυδρεία ή σιντριβάνια, τα φυτά και το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο μπορούν να δυσκολέψουν τον ύπνο του.
 
Τι βλέπει το παιδί όταν είναι ξαπλωμένο σε θέση ύπνου?
Τι υπάρχει ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι του?
Μια ευτυχισμένη οικογενειακή φωτογραφία προσφέρει ασφάλεια στο παιδί. Του θυμίζει ότι είναι μέρος μιας ευτυχισμένης οικογένειας όταν είναι μόνο στο δωμάτιό του. Αφίσες με ζωάκια ή τους αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι επίσης πολύ καλή επιλογή.
 
Ακαταστασία:
Εάν το υπνοδωμάτιο ενός παιδιού είναι επίσης το δωμάτιο μελέτης του, δεν θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στο διάβασμα όταν επικρατεί ακαταστασία, γιατί η ακαταστασία είναι ο θόρυβος στο μάτι. Κρατείστε όσο μπορείτε τακτοποιημένο το δωμάτιο τους χρησιμοποιώντας πολλά κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών.
 
Τοποθέτηση επίπλων:
Το κρεβάτι θα πρέπει να έχει κεφαλάρι και να ακουμπάει σε τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για να περπατήσει γύρω από κάθε πλευρά του κρεβατιού – μην κολλάτε την μία πλευρά στον τοίχο. Αποφύγετε να τοποθετήσετε το κρεβάτι κάτω από παράθυρο ή ακριβώς απέναντι από την πόρτα.
 
Χρώμα:
Αποφύγετε τη χρήση χρωμάτων όπως το κόκκινο ή άλλα έντονα χρώματα, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει έξαρση και υπερκινητικότητα. Τα μαλακά και παλ χρώματα είναι καλύτερα.
 
Δημιουργήστε ένα άνετο και αρμονικό υπνοδωμάτιο για ξεκούραστες νύχτες. Και μια ξεκούραστη νύχτα σας δίνει μια ημέρα γεμάτη ενέργεια και δύναμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ