Τι τρώμε; Ταλιατέλες με κοτόπουλο και ουζάτη σάλτσα με φέτα

Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 25΄ Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 100 ml ούζο 250 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη 1 φλ. γάλα 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό ή ανάμεικτα) ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 ml ούζο
250 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
1 φλ. γάλα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό ή ανάμεικτα) ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις αχνίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με 1/2 φλ. νερό και το ούζο. Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει, περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και, αφού πάρουν μια-δυο βράσεις να λιώσει η φέτα, ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες βρασμένες al dente και τον άνηθο. Αλατίζουμε με μέτρο λόγω φέτας. Σερβίρουμε σε πιατέλα, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ