Φρέσκα ζυμαρικά σε 2 λεπτά με λουκάνικο και φασολάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Πόσο πιο γρήγορα να φτιάξετε ζυμαρικά; σε 2, άντε σε 5 λεπτά έχετε έτοιμα σπιτικά υπέροχα ζυμαρικά! Και από εκει και πέρα οι ουρανοί είναι δικοί σας!

Πόσο πιο γρήγορα να φτιάξετε ζυμαρικά; σε 2, άντε σε 5 λεπτά έχετε έτοιμα σπιτικά υπέροχα ζυμαρικά! Και από εκει και πέρα οι ουρανοί είναι δικοί σας!



Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά
Κόστος: 8.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4


Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
170 γραμμάρια γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Υλικά για τη σάλτσα
250 γραμμάρια λουκάνικο
500 γραμμάρια φασολάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο ή φέτα

Πως το φτιάχνουμε:

Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά σε δόσεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται ζύμη, ώστε να μήν γίνουν γρομπαλάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
 
Θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για 30 λεπτά. Αυτό βοηθάει τη ζύμη να περνάει πιό εύκολα από τις τρύπες στο ταψάκι αλλά δεν είναι και απαραίτητο να το κάνουμε.
Βάζουμε νερό να βράσει και αφού τρυπήσουμε ένα ταψάκι μιας χρήσεως κάνοντας αρκετές μικρές τρύπες πάνω του (5Χ3χιλιοστά), το τοποθετούμε πάνω από τη φωτιά.
 
Περνάμε την ζύμη με τη βοήθεια μιάς σπάτουλας από τις τρυπούλες του ταψιού κατευθείαν μέσα στο καυτό νερό. Μόλις βγουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Δέν παίρνει παραπάνω από 1-2 λεπτά και ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι τρύπες που κάνουμε στο ταψάκι.
 
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να μαγειρευτεί, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ζυμαρικά, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ