H Γαλλίδα... θεά Κατρίν Ντενέβ γίνεται σήμερα 71 χρονών! Η αιώνια ''ωραία της ημέρας'' στα νιάτα της και στην ωριμότητα της! (φωτό - βίντεο)‏

Ξανθή και απαστράπτουσα όπως πάντα, κλείνει σήμερα τα 70 της. Ας της χαρίσουμε, λοιπόν, μία χαρούμενη επέτειο υπενθυμίζοντας μερικά σημεία ενδιαφέροντος από την πολυκύμαντη ζωή της.

Ξανθή και απαστράπτουσα όπως πάντα, κλείνει σήμερα τα 70 της. Ας της χαρίσουμε, λοιπόν, μία χαρούμενη επέτειο υπενθυμίζοντας μερικά σημεία ενδιαφέροντος από την πολυκύμαντη ζωή της.

Στην ιστορία του γαλλικού σινεμά, δεν είναι ούτε η ομορφότερη (τι να πει κι η Καρόλ Μπουκέ, ας πούμε), ούτε, βεβαίως, η καλύτερη στον στίβο της υποκριτικής (Μπινός, Ιπέρ, Σινιορέ έχουν θέσει πολύ ψηλότερα τον πήχη). Είναι, όμως, ένας ζωντανός μύθος. Συνώνυμη της διαχρονικής γαλλικής κομψότητας (βλέπε Chanel No 5), με σκηνοθετικές συνεργασίες που εκτείνονται από τον Λουίς Μπουνιουέλ έως τον Λαρς φον Τρίερ, η Κατρίν Ντενέβ, ξανθή και απαστράπτουσα σαν πάντα, κλείνει σήμερα τα 70 της. Ας της χαρίσουμε, λοιπόν, ένα «joyeux anniversaire», ένα ποτήρι (ακριβής) σαμπάνιας και μερικά σημεία ενδιαφέροντος από την πολυκύμαντη ζωή της. Εξάλλου, όπως έχει και η ίδια δηλώσει, «Ο κόσμος πάντα με θεωρούσε πολύ “κλασική”, ενώ στην πραγματικότητα έχω ζήσει μια μάλλον αντισυμβατική ζωή».



• Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1943 στο Παρίσι. Η Κατρίν Φαμπιέν Ντορλεάκ ήταν η δεύτερη από τις τρεις κόρες των ηθοποιών Μορίς Ντορλεάκ και Ρενέ Ντενέβ. tospirto.net



• Κινηματογραφικό ντεμπούτο στα 11, ως Κατρίν Ντορλεάκ,   με την ταινία «Les collégiennes». Λίγο μετά υιοθέτησε το επώνυμο της μητέρας της, ώστε να ξεχωρίζει από την μεγάλη (και πρόωρα χαμένη) αδελφή της, Φρανσουάζ Ντορλεάκ.



• Στα 20 της εξακοντίστηκε στο έναστρο προσκήνιο με το αξεπέραστο μουσικό δράμα του Ζακ Ντεμί, «Οι ομπρέλες του Χερβούργου». Πριν από λίγα χρόνια, στις Κάννες, δήλωσε πως «Οι ομπρέλες» εξακολουθούν να είναι η αγαπημένη δική της ταινία.



• Εν έτει 1965 έχει εμφανιστεί σε γυμνή φωτογράφιση στο  αμερικανικό «Playboy». Oh, là là!



• Στις αρχές του 1980 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ σκόπευε να σκηνοθετήσει την Ντενέβ στην κινηματογραφική εκδοχή του κατασκοπικού μυθιστορήματος του Ρόναλντ Κερκμπράιντ, «The Short Night». Στις 29 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, όμως, ο Χιτς πέθανε…




Mε τον Ροζέ Βαντίμ

• «Η ωραία της ημέρας» έχει προταθεί μια φορά για Όσκαρ: το 1993 για την (γαλλόφωνη) ερμηνεία της στην «Ινδοκίνα» του Ρεζί Βαρνιέ. Έχασε από την Έμα Τόμσον στο «Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ».



Με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

• Η δραμεντί «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» του 2008, σε σκηνοθεσία Αρνό Ντεσπλεσάν, σήμανε την 100ή ταινία στην οποία εμφανίστηκε.



• «Στη σκιά του εαυτού μου» ονομάζεται το εξομολογητικό βιβλίο-ημερολόγιο που εξέδωσε η γαλλίδα σταρ το 2005. Οι εντός του εξομολογήσεις, πάντως, δεν αποκάλυψαν τίποτα το συνταρακτικό…





• Όταν, στα μέσα του ’80, το πρόσωπό της επιλέχθηκε ως «πρόπλασμα» για την Μαριάν, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η Ντενέβ ζήτησε η αμοιβή της να δοθεί στη Διεθνή Αμνηστία.







Download Video as MP4

• Οι (επίσημοι) άντρες της ζωής της είναι: ο γάλλος σκηνοθέτης-Πυγμαλίων Ροζέ Βαντίμ (ο γιος τους, Κριστιάν, γεννήθηκε το 1963, ένα μήνα πριν το χωρισμό τους), ο άγγλος φωτογράφος Ντέιβιντ Μπέιλι (ο μόνος με τον οποίον παντρεύτηκε, παραμένουν φίλοι), ο ιταλός ηθοποιός-θρύλος Μαρτσέλο Μαστρογιάνι (η κόρη τους, Κιάρα, γεννήθηκε το 1972, και η Κατρίν ήταν στο νεκροκρέβατό του, όταν ο Μαστέλο πέθανε από καρκίνο το 1996), ο  Κλιντ Ιστγουντ, ο Φρανσουά Τριφό, ο μεγαλοκαναλάρχης Πιέρ Λεσκίρ. Σε συνέντευξή της το 2007 δήλωσε πως έχει μια σχέση, αλλά δεν κατονόμασε τον κύριο.

Download Video as MP4

• Η Κατρίν Ντενέβ έχει τέσσερα εγγόνια και ασχολείται με την κηπουρική, τη φωτογραφία, τη μόδα, τις αντίκες, την ανάγνωση και τη διακόσμηση.

Χρόνια της πολλά, λοιπόν!

Download Video as MP4

Download Video as MP4

Download Video as MP4

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ