Αποκλ. – Made in Greece «The Workshop»: 3 αδέρφια ξαναλανσάρουν το οικογενειακό υποδηματοποιείο του 1938 στη διεθνή αγορά! Χειροποίητο παπούτσι & τσάντες από τα καλύτερα δέρματα

Η Kim, o Alex και o Jason Χατζηαναστασίου, τρία αδέρφια που προέρχονται από μία οικογένεια με μακρά παράδοση στην κατασκευή χειροποίητου υποδήματος, αποφάσισαν να αναλάβουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και να βγουν μπροστά δυναμικά, λανσάροντας φρέσκα σχέδια που έλειπαν από την αγορά.

Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε το 1938 από τον παππού τους και στη συνέχεια μπήκε στη δουλειά και ο πατέρας τους. Τα τρία αδέρφια από μικρά είχαν μεγαλώσει στο οικογενειακό εργαστήρι και μάθαιναν σιγά σιγά την τέχνη.

Το 2013 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν ό,τι έκαναν μέχρι τότε και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την οικογενειακή επιχείρηση. Αρχικά έβγαλαν κάποια σχέδια που τα προωθούσαν μέσω social media στο φιλικό τους περιβάλλον. Όταν όμως είδαν ότι το ενδιαφέρον άρχισε να μεγαλώνει τότε το πήραν πιο σοβαρά. Αμέσως «βάφτισαν» το παλιό παραδοσιακό εργαστήριο «The Workshop» και ξεκίνησαν την παραγωγή.

Το The Workshop ξεκίνησε με εσπαντρίγιες, αλλά σιγά σιγά λάνσαρε και άλλα σχέδια, όπως σανδάλια, γόβες, μποτάκια, μοκασίνια, καθώς και αξεσουάρ, όπως clutches και σακίδια πλάτης. Σήμερα μας προτείνουν μία μοναδική σειρά από γυναικεία και ανδρικά παπούτσια, αλλά και χειροποίητες τσάντες για όλα τα γούστα.

Τα τρία αδέρφια μίλησαν στο MadeinGreece.news για τη διαδρομή του The Workshop και για τις δημιουργίες που μας παρουσιάζουν σήμερα.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η ιστορία αυτού του brand ξεκινάει χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1938, όταν ο παππούς αγάπησε την τέχνη της υποδηματοποιίας και αποφάσισε να την κανει επάγγελμα.
  • Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό που θα ήταν της αισθητικής μας και αρχικά θα άρεσε πολύ σε εμάς
  • Οι δημιουργίες μας είναι κυρίως chic & romantic τοποθετημένες μέσα στη σύγχρονη εποχή
  • Οι τσάντες ήρθαν μετά τα παπούτσια σαν ιδέα και έμειναν
  • Το βασικό υλικό που χρησιμοποιούμε είναι το γνήσιο δέρμα
  • έχουμε επιρροές από τη βρετανική μόδα αλλά το καθε τι για εμάς αποτελεί ερέθισμα
  • Οι αποστολές μας φτάνουν σε Λετονία, Γαλλία, Αγγλία, Ζυρίχη, ΗΠΑ κτλ.
  • υπάρχει μεγάλη εξέλιξη αυτή τη σεζόν με νέα σχέδια τοποθετημένα μέσα στη σύγχρονη εποχή, πολλές επιλογές για διαφορετικά γούστα και μια φίνα αισθητική
  • Γόβες, φλατ παπούτσια, αγαπημένα Oxfords, νέα σχέδια σε μποτάκια και τσάντες και πολλές εκπλήξεις
  • Θα θέλαμε να συνεχίσει αυτή η όμορφη και δημιουργική εξέλιξη των σχεδίων και να παρουσιάζονται πάντα όλο και πιο ιδιαίτερα και ευφάνταστα σχέδια από το The Workshop

Ποια είναι η ιστορία της δημιουργίας του brand The Workshop Shoes; Πότε και πως ξεκίνησαν όλα;

Η ιστορία αυτού του brand ξεκινάει χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1938, όταν ο παππούς αγάπησε την τέχνη της υποδηματοποιίας και αποφάσισε να την κανει επάγγελμα. Ύστερα το συνέχισε ο πατέρας μας και τώρα το εξελίσσουμε εμείς. Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό που θα ήταν της αισθητικής μας και αρχικά θα άρεσε πολύ σε εμάς. Από τα πρώτα κιόλας πειραματικά σχέδια είδαμε πως φίλοι και γνωστοί είχανε ενθουσιαστεί κι έτσι πήραμε το θάρρος να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Μιλήστε μας για την συλλογή σας; Τι κομμάτια θα βρούμε; Πως θα χαρακτηρίζατε τις δημιουργίες σας;

Η συλλογή μας αποτελείται κάθε σεζόν από πολλά και διαφορετικά σχέδια σε παπούτσια και τσάντες. Προσπαθούμε κάθε φορά να βασιζόμαστε πάνω σε ένα concept από το οποίο προέρχεται και η έμπνευση για τα σχέδια. Οι δημιουργίες μας είναι κυρίως chic & romantic τοποθετημένες μέσα στη σύγχρονη εποχή.

Εκτός από τα υπέροχα παπούτσια σας βλέπουμε και μία σειρά από τσάντες. Μιλήστε μας και γι' αυτές, χρώματα, σχέδια που επικρατούν... Σε ποιους απευθύνονται αυτά τα κομμάτια;

Οι τσάντες ήρθαν μετά τα παπούτσια σαν ιδέα και έμειναν! Υπάρχει και εδώ μεγάλη εξέλιξη τόσο σε ύφος όσο και σε χρώματα και υλικά και ειδικά αυτή τη σεζόν θα δούμε πολύ ωραίες δημιουργίες! Απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες αλλά και σε άντρες (κάποια σχέδια όπως backpack είναι και αντρικά) που επιθυμούν την πρακτικότητα μιας τσάντας, αλλά θέλουν να έχει και ένα ιδιαίτερο ύφος και στυλ.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιούμε είναι το γνήσιο δέρμα.

Από που αντλείτε έμπνευση για τις δημιουργίες σας;

Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει το οτιδήποτε για εμάς, ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια. Γενικά έχουμε επιρροές από τη βρετανική μόδα αλλά το καθε τι για εμάς αποτελεί ερέθισμα. Άλλοτε είναι κάποια ανάμνηση / ιστορία από μια παλαιότερη εποχή και άλλες φορές μια τάση του σύγχρονου κόσμου.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου; Πως κατανέμεται το ενδιαφέρον μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού; Σε ποιες χώρες ταξιδεύουν οι δημιουργίες σας;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Υπάρχει μεγάλη στήριξη και από την επαρχία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση των προϊόντων μας και στο εξωτερικό και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Οι αποστολές μας φτάνουν σε Λετονία, Γαλλία, Αγγλία, Ζυρίχη, ΗΠΑ κτλ.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Δυσκολίες υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν, όμως είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα γιατί το κίνητρό μας, η αγάπη μας προς το The Workshop, είναι μεγάλο!

Η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής στη διαδρομή σας;

Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι η όλο και αυξανόμενη αγάπη του κόσμου, καθώς και η εκτίμηση και αναγνώριση του χειροποίητου προϊόντος.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Τι ετοιμάζετε για το φθινόπωρο - χειμώνα;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί υπάρχει μεγάλη εξέλιξη αυτή τη σεζόν με νέα σχέδια τοποθετημένα μέσα στη σύγχρονη εποχή, πολλές επιλογές για διαφορετικά γούστα και μια φίνα αισθητική που μας ταιριάζει απόλυτα. Γόβες, φλατ παπούτσια, αγαπημένα Oxfords, νέα σχέδια σε μποτάκια και τσάντες και πολλές εκπλήξεις!

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι πολυδιάστατα. Θα θέλαμε να συνεχίσει αυτή η όμορφη και δημιουργική εξέλιξη των σχεδίων και να παρουσιάζονται πάντα όλο και πιο ιδιαίτερα και ευφάνταστα σχέδια από το The Workshop.

Δείτε περισσότερα σχέδια...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Workshop
Παναγίας Μαρμαριωτίσσης 28 & Σοφοκλή Βενιζέλου, Χαλάνδρι
Ταχ. Κωδ.: 152 32, Αθήνα
Tηλ.: 210 27 56 931
E-mail: info@theworkshopshoes.com

Website / Facebook / Instagram

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Made In Greece στις 08/11. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ