Σπύρος Σούλης: 3 έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσετε τις γωνίες της κουζίνας σας

Θα σας λύσουν τα χέρια.

Οι κουζίνες είναι από τα πιο χρήσιμα δωμάτια των σπιτιών – είναι τα δωμάτια όπου γίνεται η προετοιμασία των γευμάτων και συγκεντρώνονται όλα τα μέλη της οικογένειας περνώντας συχνά κοινό χρόνο.

Αναμφίβολα, λοιπόν, η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των χώρων είναι από τα πράγματα που θα πρέπει να επιμεληθείτε. Πέρα από τους πάγκους και τα ντουλάπια (που κάθε κουζίνα λίγο πολύ έχει) υπάρχει ένα σημείο που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτο: οι γωνιές. Σε περίπτωση που σκέφτεστε το ενδεχόμενο να ανακαινίσετε την κουζίνα σας δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τις γωνιές της και να τις αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Σπύρος Σούλης έχει τις λύσεις:

Δημιουργήστε γωνιακά ντουλάπια Συχνά η τοποθέτηση των ντουλαπιών αφήνει ανεκμετάλλευτες τις γωνίες. Αν τοποθετήσετε τα ντουλάπια σας σε γωνία 90 μοιρών, τότε θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα στο άνοιγμα και την οργάνωσή τους. Επιδιώξτε να βάλετε κάποιο γωνιακό ντουλάπι όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας. Θα σας εξασφαλίσει αποθηκευτικό χώρο και θα δώσει μια έξτρα διακοσμητική πινελιά.

γωνιές

Συχνά η τοποθέτηση των ντουλαπιών αφήνει ανεκμετάλλευτες τις γωνίες.

Βάλτε συρτάρια αντί για πόρτες Η δεύτερη εναλλακτική που έχετε είναι να αξιοποιήσετε τις γωνιές τοποθετώντας συρτάρια αντί για πόρτες ντουλαπιών. Το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικός χαμένος χώρος και ιδιαίτερη ευκολία στις καθημερινές κινήσεις, την αποθήκευση και την πρόσβαση σε καθημερινά αντικείμενα.

γωνιές

Το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικός χαμένος χώρος.

Βάλτε τον νεροχύτη Μπορεί οι γωνιές να ενδείκνυνται για την προσθήκη επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, δεν είναι ωστόσο η μόνη επιλογή. Οι γωνίες της κουζίνας είναι το ιδανικό σημείο για να δοκιμάσετε μια πρωτότυπη παρέμβαση: βάλτε εκεί τον νεροχύτη σας. Η προσέγγιση αυτή θα σας δώσει άνεση καθώς θα υπάρχει χώρος δεξιά και αριστερά του νεροχύτη για το στέγνωμα των πιάτων. Επίσης θα έχετε χώρο στο πίσω μέρος του νεροχύτη για να τοποθετήσετε το υγρό πιάτων και τα σφουγγάρια σας. Τέλος, ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη σας είναι ιδανικός για να αποθηκεύσετε τα μαγειρικά σας σκεύη ή τα καθαριστικά σας προϊόντα.

γωνιές

Οι γωνίες της κουζίνας είναι το ιδανικό σημείο για να δοκιμάσετε μια πρωτότυπη παρέμβαση: βάλτε εκεί τον νεροχύτη σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ