Ο δεύτερος θάνατος με πρόχειρο φαγητό των «Pret A Manger»: 40χρονη μητέρα 5 παιδιών πέθανε τρώγοντας σάντουιτς με αλλεργιογόνα (Φωτό)

Ποια η αντίδραση της εταιρείας.

Μία 40χρονη γυναίκα, η Celia Marsh «έφυγε» από τη ζωή όταν κατανάλωσε μία μπαγκέτα «super-veg rainbow», από το κατάστημα «Pret A Manger» στο Μπαθ, κι εκείνη περιείχε αλλεργιογόνα γαλακτοκομικά στοιχεία, τη στιγμή που στη συσκευασία δεν αναφερόταν.

Η Celia Marsh, μητέρα πέντε παιδιών, επισκέφθηκε το κατάστημα στις 27 Δεκεμβρίου κι η οικογένειά της αναζητά απαντήσεις έχοντας ακολουθήσει τη νομική οδό.

Εντούτοις, αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος μιας και -πριν από δύο χρόνια- η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse έφαγε μια αντίστοιχη μπαγκέτα κατά τη διάρκεια πτήσης από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η αλυσίδα καταστημάτων, σύμφωνα με τον «The Guardian», ανακοίνωσε πως διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρεία CoYo η οποία, τον περασμένο Φεβρουάριο, απέσυρε γιαούρτια καρύδας μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν γαλακτοκομικά αλλεργιογόνα.

Τα καταστήματα «Pret A Manger» εξέδωσαν, μάλιστα, την εξής ανακοίνωση: «Οι επακόλουθοι έλεγχοι από την Price και δύο ανεξάρτητες αρχές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα CoYo περιείχε ίχνη γαλακτοκομικής πρωτεΐνης. Αυτό πιστεύεται ότι οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός πελάτη από μια αλλεργική αντίδραση τον Δεκέμβριο του 2017. Οι βαθύτερες συμπάθειές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του πελάτη μας σε αυτή την τρομερή περίπτωση και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

Επίσης, γνωστοποίησε ότι πλέον θα καταγράφει αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ