Άκης Πετρετζίκης: Με αυτά τα κέιλ τσιπς έχει γίνει χαμός και πολλοί από εσάς έχετε ήδη... εθιστεί

Δείτε ακόμα μια εκπληκτική δημιουργία του Άκη Πετρετζίκη.

Ο γνωστός σεφ ανέβασε στο Instagram μια πολύ πρωτότυπη συνταγή με κέιλ τσιπς που αρέσουν πολύ σε όλους.

Συγκεκριμένα έγραψε:  «Με αυτά τα τσιπς έχει γίνει χαμός και πολλοί από εσάς έχετε ήδη... εθιστεί! Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι; Στα ΚΕΙΛ ΤΣΙΠΣ! Το κέιλ είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη και σας έχω συνταγή για το πιο υγιεινό σνακ με μόνο 6 υλικά που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Με αυτά τα τσιπς έχει γίνει χαμός και πολλοί από εσάς έχετε ήδη... εθιστεί! Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι; Στα ΚΕΙΛ ΤΣΙΠΣ! Το κέιλ είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη και σας έχω συνταγή για το πιο υγιεινό σνακ με μόνο 6 υλικά που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας!  Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! Do you think chips are bad for you? Well...I am here to prove you wrong! Make the healthiest snack ever...Kale chips! And trust me, they're delicious! Find #therecipeoftheday at the link in bio! #kale #chips #healthysnack #highinfiber #highinvitaminC #highinfolicacid #sourceofcalcium #6ingredients

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90οC στον αέρα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κεντρικό νεύρο από το κέιλ και στη συνέχεια σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια το κέιλ. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε 3 ταψιά με λαδόκολλα το κέιλ. Δεν θέλουμε να είναι στριμωγμένα τα φύλλα πάνω στο ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα φύλλα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να αποξηρανθούν εντελώς και να γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε τα ταψιά από τον φούρνο. Αδειάζουμε το κέιλ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ