Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Σε 6 ώρες προσκύνημα στην Αγιά Σοφιά, γεύσεις και αρώματα από τη Μαρία Εκμεκτσίογλου (Φωτό & Βίντεο)

Όταν ο Βόσπορος κι η πολίτικη κουζίνα συναντώνται.

Στον δρόμο προς την Οδησσό για τα εγκαίνια του Ελληνικού Πάρκου, στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, πολλοί συνάδελφοι βρεθήκαμε για λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

Στη δημοσιογραφική αποστολή συμμετείχαν η Μαίρη Κούσουλα απο τον Alpha, η Τασούλα Επτακοίλη απο την «Καθημερινή»,  ο Γιάννης Βίλτσας που ήταν η «ψυχή» της αποστολής, η Γωγώ Αυγερινοπούλου από το «Down Town», η Βίβιαν Μπενέκου από την «Espresso», ο Κώστας Πλιάκος από το CNN Greece, η Κατερίνα Φάκα, ο Γιώργος Βότσκαρης από το Star και ο Βασίλης Τζόκας, o κάμεραμάν μας.  

Με το λεωφορείο που μας μετέφερε, απολαύσαμε τη θέα του Βοσπόρου.

«Istanbul» δηλαδή «Κωνσταντινούπολη» και στο βάθος ο Βόσπορος.

Η πόλη έχει παντού χρώμα.

Πολύ χρώμα ειδικά όταν η σημαία έχει έναν τεράστιο Κεμάλ Ατατούρκ.

Και τα βήματά μας μάς έφεραν στην Αιγυπτιακή Αγορά, δηλαδή στην αγορά των μπαχαρικών.

Η Αιγυπτιακή Αγορά χτίστηκε το 1664 μαζι με την αποπερατωση του παρακείμενου τεμένους Γενί Τζαμί από την Τουρχάν Χατιτζέ.

Κάπως έτσι, φτάσαμε για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Άνοιξε η καρδιά μας αλλά και η... όρεξή μας.

Δοκιμάζουμε τα πολίτικα πεντανόστιμα πιάτα της Μαρίας μας.

Ο μικρός γιος της Μαρίας διευθύνει το εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης κι ο συνάδελφος Γιώργος Βότσκαρης.

 

Αααχ... Πορτοκαλόπιτα για το τέλος! Το χαμόγελο της ζαχαροπλάστισσας ακόμη καλύτερο...

Και η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας αποχαιρετά ρίχνοντας νερό στον δρόμο μας με την ευχή να μας ξαναφέρει στην Πόλη.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show του κειμένου.)