Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ (φώτο-βίντεο)

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα

Παγκόσμια θλίψη έχει σκορπίσει στη διεθνή μουσική σκηνή η είδηση του θανάτου της μεγάλης ντίβας της όπερας Μονσεράτ Καμπαλέ. Η μεγάλη σοπράνο της οποίας το ντούετο με τον Φρέντι Μέρκουρι έγινε το τραγούδι - σήμα κατατεθέν στους  Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης του 1992, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.



Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και εισήχθη στο νοσοκομείο στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Στη διάρκεια της 50χρονης καριέρας της εμφανίστηκε στις μεγαλύτερες σκηνές όπερας του κόσμου. Ξεκίνησε την καριέρα της με εμφανίσεις στην  Όπερα της Βασιλείας και την Όπερα της Βρέμης πριν το διεθνές της άλμα το 1965 στην Lucrezia Borgia στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε στην Μητροπολιτική Όπερα, την Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και την Κρατική Όπερα της Βιέννης, όπου εμφανίστηκε μαζί με τους Luciano Pavarotti και Placido Domingo.

Το τραγούδι Barcelona κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1987 και αργότερα έγινε ένας ύμνος για τους Ολυμπιακούς του 1992 στην πόλη.

Αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι.



 

Στην Ελλάδα η τελευταία της εμφάνιση ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του José Collado. Είχε δύο παιδιά με τον τενόρο Bernabe Marti  τον οποίο παντρεύτηκε το 1964. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ