9 σημάδια που δείχνουν πως δεν είναι ο κατάλληλος άντρας για σένα

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν αυτός είναι ο άντρας που σας ταιριάζει;

Συχνά, όταν είμαστε ερωτευμένοι, δεν δίνουμε προσοχή σε ορισμένους κώδωνες συναγερμού που μπορεί να χτυπούν σε σχέση με το πόσο κατάλληλο για μας είναι το άτομο που έχουμε επιλέξει.

Δεν έχει σημασία αν τα αγαπημένα μας πρόσωπα μας το επισημαίνουν, επειδή πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε μόνοι μας. Ωστόσο λίγη βοήθεια από τους άλλους δεν είναι ποτέ κακή.

Γι’ αυτό στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι αυτός δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει, όπως μας τα μεταφέρει το meygeia.gr.

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν κάποιος άντρας δεν σας ταιριάζει;

Καταρχάς, είναι ουσιαστικό να είστε αντικειμενικοί και να προσπαθήσετε να διαπιστώσετε αν μερικές ή αρκετές από τις παρακάτω καταστάσεις μοιάζουν γνώριμες ή αν τις έχετε αντιμετωπίσει στην τρέχουσα σχέση σας.

Ίσως να αποτελούν σημάδια που χρειάζεστε για να συνειδητοποιήσετε ότι αυτός δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για μένα;

1. Τον ενδιαφέρουν τα χρήματα ή τα περιουσιακά στοιχεία σας

γυναίκα και άνδρας κρατούν χρηματα

Αν έχετε μια καλή δουλειά, το δικό σας σπίτι, αυτοκίνητο, ή αν η οικογένειά σας είναι εύπορη, θα πρέπει να προσέξετε, επειδή πολλοί άνθρωποι τυφλώνονται από την απληστία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πάντα, όμως θα πρέπει να προσέξετε, για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας θέλει πάντα να πληρώνετε εσείς όταν βγαίνετε, ή αν προσπαθεί να σας πείσει να βάλετε κάτι που σας ανήκει στο όνομά του κ.λπ..

2. Δεν τα πηγαίνει καλά με το ζωάκι σας

Τα ζώα είναι σοφά και τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο όταν δεν συμπαθούν κάποιον.

Αν φέρατε τον φίλο σας στο σπίτι και ο σκύλος σας του γρύλισε ή προσπάθησε να τον δαγκώσει, την πρώτη φορά αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό, αφού δεν γνωρίζονται. Όμως προσέξετε αν η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί.

Επίσης δείτε πώς φέρεται ο σύντροφός σας στο ζωάκι σας. Ίσως μπροστά σας να του φέρεται ευγενικά αλλά, όταν πηγαίνετε στον μπάνιο ή στην κουζίνα, να το κακομεταχειρίζεται.

3. Δεν μιλάει για το μέλλον

ζευγάρι στον καναπέ

Τα ζευγάρια αρχίζουν να μιλούν για κοινά σχέδια περίπου μετά από έναν χρόνο σχέσης.

Μερικά ζευγάρια μπορεί να χρειαστούν περισσότερο καιρό και άλλα λιγότερο, όμως κάποια στιγμή προκύπτουν συζητήσεις σχετικά με γάμο, παιδιά, συμβίωση κ.λπ..

Αν βγαίνετε ήδη αρκετό καιρό και ο σύντροφός σας αρνείται να σας μιλήσει για αυτά τα θέματα, είναι επειδή κρύβει κάτι. Ίσως να μη θέλει να δεσμευτεί, ή ίσως να έχει κάποια άλλη σχέση και σας απατάει.

4. Δεν θέλει να σας συστήσει στην οικογένεια ή στους φίλους του

Στην αρχή μιας σχέσης είναι φυσιολογικό να βγαίνετε οι δυο σας, όμως από μια στιγμή και μετά είναι καιρός για τις «αναμενόμενες” συστάσεις στην οικογένεια και στους φίλους.

Αν δεν θέλει να σας πάρει μαζί του στα οικογενειακά κυριακάτικα γεύματα στο σπίτι των γονιών του, ή αν δεν θέλει να πάει ποτέ μαζί σας σε κάποιο πάρτι, θα πρέπει να υποψιαστείτε ότι αυτός δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν θέλει επίσημες σχέσεις (και έτσι δεν σας παίρνει στα σοβαρά), ή στο ότι υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα στους κοινωνικούς κύκλους του.

5. Προτρέχει

ζευγάρι που κοιτάει ενα χαρτη

Αυτό μπορεί να αποτελεί επίσης ένα σημάδι μιας σχέσης που δεν σας ταιριάζει.

Για παράδειγμα, αν μετά από εξόδους δύο εβδομάδων αρχίσει να λέει ότι πρέπει να ζήσετε μαζί, ή αν σχεδιάζει τις επόμενες διακοπές σας μήνες πριν, αν θέλει να γνωρίσετε ολόκληρη την οικογένειά του ή αν μιλάει για απόκτηση παιδιών, προσέξτε πολύ.

Όλα αυτά τα βιαστικά λόγια μπορεί να βλάψουν, ή να αποτελούν σημάδι ότι έχετε να κάνετε με κάποιο ψυχαναγκαστικό άτομο, με κάποιον που έχει εμμονή μαζί σας, ή με κάποιον συναισθηματικά εξαρτημένο άνθρωπο.

6. Δεν γνωρίζετε τι του αρέσει

Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους, όμως, αν μετά το τέταρτο ραντεβού ξέρετε μονάχα το όνομά του και όχι πολλά άλλα πράγματα, θα πρέπει να είστε καχύποπτοι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τον ρωτήσετε πράγματα όπως πού εργάζεται, με ποιον ζει ή ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό και αποφεύγει να απαντήσει ή αλλάζει θέμα συζήτησης.

7. Είναι υπερβολικά απόμακρος

γυναίκα που συζητάει

Ίσως ο σύντροφός σας να υπέφερε πολύ σε κάποια προηγούμενη σχέση και να μην του αρέσει η στενή επαφή με ανθρώπους.

Ωστόσο, αν φέρεται τον περισσότερο καιρό σαν να μην ήσασταν εκεί, ή αν δεν σας δίνει προσοχή για να δει τηλεόραση, να στείλει μηνύματα ή να κάνει οτιδήποτε άλλο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αυτός δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει.

8. Μιλάει συνεχώς για την πρώην του

Βγαίνετε εδώ και μερικές εβδομάδες και σε κάθε ραντεβού το μόνο που κάνει είναι να μιλάει για την πρώην σύντροφό του… Ότι της άρεσε αυτό και εκείνο, ότι πήγαν στο τάδε εστιατόριο για την επέτειό τους, ότι ποτέ δεν ήθελε να πάει σινεμά μαζί του…

Από τη μια πλευρά αυτό είναι βαρετό και από την άλλη θα πρέπει να σας ανησυχήσει. Αν δεν έχει καταφέρει να ξεχάσει την προηγούμενη σχέση του, είναι απίθανο να καταφέρει να δημιουργήσει μια καινούργια σχέση μαζί σας.

Αφήστε τον να ζει στο παρελθόν και, όταν είναι πραγματικά έτοιμος να ξεκινήσει από την αρχή και είναι ξεκάθαρος, τότε ίσως του δώσετε μια ευκαιρία.

9. Θέλει να αλλάξετε

ζευγάρι που κατηγορεί ο ενας τον αλλο

Αν και τίποτα δεν είναι τελεσίδικο και μπορούμε όλοι να βελτιωθούμε από μερικές απόψεις, είναι πραγματικά κόκκινο πανί αν ο σύντροφός σας θέλει να σας προσαρμόσει στις προτιμήσεις του σε κάθε τι που κάνετε.

Μπορεί να σας πει να κόψετε τα μαλλιά σας ή να τους αλλάξετε χρώμα, ή να ντύνεστε όπως θέλει, να μη βλέπετε ορισμένους φίλους, να βρείτε διαφορετική δουλειά, ή να σταματήσετε να σκέφτεστε με ορισμένο τρόπο…

Ουσιαστικά, θέλει να γίνετε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Και αυτό χωρίς αμφιβολία είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι ο άντρας που σας ταιριάζει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ