Ο Άκης Πετρετζίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας με vegetarian brownies

Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Υλικά:

  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (+ έξτρα για πασπάλισμα)
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. marshmallows
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. γάλα σόγιας

 

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε με τη μαργαρίνη, τα marsmallows και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε ένα μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα και να έχουν διαλυθεί τελείως τα marshmallows και να μην έχουμε κομματάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με τη βοήθεια της σπάτουλας απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ