Αίγυπτος: H Amal ανέβασε βίντεο της δημόσιας σεξουαλικής της παρενόχλησης - Την έβαλαν φυλακή με φοβερές κατηγορίες

Θέση πήρε μέχρι κι η Διεθνής Αμνηστία.

Η Amal Fathy, τον περασμένο Μάιο, δημοσίευσε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε πώς έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την επίσκεψή της σε τράπεζα.

Δεν φανταζόταν, όμως, η Αιγύπτια τι θα ακολουθούσε, καθώς μόλις δύο ημέρες αργότερα συνελήφθη επειδή, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη προστασίας των γυναικών.

Μαζί με εκείνη συνελήφθησαν τόσο ο σύζυγός της όσο και ο γιος της, οι οποίοι αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Η Amal Fathy καταδικάστηκε για διάδοση ψευδών ειδήσεων, έχοντας πρόθεση να βλάψει την κυβέρνηση, κι η ποινή της ήταν δύο χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.

Το κατηγορητήριο, βεβαίως, σύμφωνα με τον «Guardian», διευρύνθηκε και, πλέον, υπάρχει κι η κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση!

Ο σύζυγός της, Mohamed Lofty, επικεφαλής της εθνικής επιτροπής για τα Δικαιώματα, ανέφερε: «Η καταδίκη είναι μια φοβερή ετυμηγορία που στέλνει μήνυμα για κάθε δράστη ότι είναι ελεύθερος να παρενοχλεί χωρίς να φοβάται την τιμωρία, και σε κάθε θύμα παρενόχλησης ότι αν μιλήσει, θα φυλακιστεί».

Η Διεθνής Αμνηστία, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, υποστήριξε: «Πρόκειται για μια εξωφρενική περίπτωση αδικίας, που το θύμα έχει καταδικαστεί ενώ ο δράστης παραμένει στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι εγκληματίας και δεν πρέπει να τιμωρηθεί για το θάρρος της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ