Τραγικός θάνατος 15χρονης μέσα στο αεροπλάνο: Είχε φάει σάντουιτς με σουσάμι στο οποίο ήταν αλλεργική

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Μια 15χρονη έχασε τη ζωή της όταν έφαγε ένα σάντουιτς από το εστιατόριο Pret a Manger, στη Βρετανία. Το κορίτσι έπασχε από οξεία τροφική αλλεργία.

Ο πατέρας της κατηγορεί τη γνωστή εταιρία εστιατορίων ότι ευθύνεται για τον θάνατο της κόρης του επειδή δεν ανέφερε στις συσκευασίες των προϊόντων της τα αλλεργιογόνα που τυχόν να περιείχαν.

Η μικρή ταξίδευε από το Λονδίνο στη Νίκαια με την πτήση της British Airways στις 17 Ιουλίου του 2016, όταν έχασε τις αισθήσεις της.

Στο νοσοκομείο αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες ανάνηψης.

Το σάντουιτς περιείχε σπόρους σουσαμιού, αλλά αυτό δεν αναγραφόταν ως αλλεργιογόνο στη λίστα με τα συστατικά. Εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε ότι δεν είναι η πολιτική της να αναγράφει τα συστατικά στις συσκευασίες, αλλά μόνο στα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα και σε κάθε ταμείο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος υποστήριξε ότι έπειτα από αυτοψία στο κατάστημα δεν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στα σημεία εκείνα.

Ο οικογενειακός δικηγόρος Jeremy Hyam QC είπε σε μια έρευνα ότι η οικογένεια έχει έρθει σε επαφή τώρα με συγγενείς ενός 17χρονου κοριτσιού που αρρώστησε αφού έτρωγε το ίδιο σάντουιτς εννέα μήνες πριν, όπως μεταφέρει η thesun.co.uk.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ