Αποκλειστικό - Ο Γιώργος Περρής λίγο πριν από το Ηρώδειο: «Ο Michel Legrand ήταν ένας από τους παιδικούς μου ήρωες» (Φωτό)

«Η δικαίωση έρχεται από τον κάθε άνθρωπο που συναντώ και μου λέει ότι του αρέσουν τα τραγούδια μου» λέει μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Περρής, τρεις ημέρες πριν από την εμφάνισή του στο Ηρώδειο μαζί με τον σπουδαίο Γάλλο συνθέτη Michel Legrand, μιλά αποκλειστικά στο eirinika.gr.

- Διαβάζοντας παλαιότερη συνέντευξή σου, επανέρχομαι και δίνω αφορμές για απαντήσεις σου: Η παιδική εφηβική σου ηλικία σαν πικρό story δραματικης ταινίας. 
«Χαχα... Απολογούμαι αν έδωσα μόνο αυτή την εντύπωση. Ναι μεν τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά υπήρχαν και πολλές στιγμές ευτυχίας. Ίσως να εχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στα δύσκολα περισσότερο, γιατί θέλει και μεγαλύτερη προσπάθεια να τα ξεπεράσεις. Ενώ η ευτυχία αποτυπώνεται μέσα σου φυσικά».

- Είπε τελικά ναι ο δύσκολος πατέρας σου στην πρόσκλησή σου να έρθει να σε δει στο Ηρώδειο; 
«Από όσα έμαθα, θα έρθει».

-Το ξεκίνημα καριέρας στην Ελλάδα, ενας αδυσώπητος πόλεμος του κατεστημένου και μια περιπέτεια αφορητης ζήλιας. Η δικαίωση ήρθε από το εξωτερικό; 
«Η δικαίωση έρχεται από τον κάθε άνθρωπο που συναντώ και μου λέει ότι του αρέσουν τα τραγούδια μου, από κάθε μήνυμα που μου έρχεται στα social media, από κάθε συναντηση με το κοινό μου στο τέλος μιας συναυλίας. Έρχεται επίσης από το συναίσθημα ολοκλήρωσης που νιώθω κάθε φορά που συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι που κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ. Ξέρετε, η δικαίωση σαν λέξη δεν μου πολυαρέσει γιατί κρύβει πικρία και είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κουβαλώ μέσα μου».

- Τελικά όλοι αυτοί που σε πολέμησαν μήπως σου έκαναν καλό και αυτή η κατηγορία ότι «δήθεν εισαι ρέπλικα του Μάριου Φραγκούλη». Μήπως είναι προς τιμήν σου αφού εσύ ξέρεις ποιος είσαι; 
«Μα φυσικά και είναι τιμή μου να με συγκρίνουν με έναν καλλιτέχνη τόσο σημαντικό όσο είναι ο Μάριος. Απλώς δεν κατάλαβα ποτέ πώς μπορεί να γυρίσει εναντίον σου η αγάπη και ο σεβασμός που μπορείς να έχεις για έναν φίλο και συνάδελφο, ειδικά όταν ο Μάριος δεν υπήρξε προσωπικό μου πρότυπο».

- Είναι ο Μichel Legrand ο καλός σου μάγος;
«O Michel Legrand είναι ένας από τους παιδικούς μου ήρωες, αλλά ταυτόχρονα και κάτι το εντελώς απλησίαστο για μένα. Τα Όσκαρ, τα Γκράμυ, το Χόλιγουντ, είναι έννοιες που δεν είχα φανταστεί ποτέ και εκείνος όχι μόνο τα εκπροσωπεί όλα αυτά, αλλά τα έχει σαρώσει. Είμαι πραγματικά βαθειά ευγνώμων στην ζωή για αυτό το δώρο της συνεργασίας μας που θα λάβει χώρα σε μερικές μέρες στο Ηρώδειο και περήφανος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να τραγουδήσω το έργο του».

- Εσύ και η μουσική; 
«Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι. Η μουσική με έσωσε από παιδί, έγινε πυξίδα μου. Μού έμαθε να είμαι ακέραιος, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην τις ρίχνω αλλού. Με έκανε να αισθανθώ τον έρωτα, τη χαρά αλλά και την απογοήτευση στον υπέρτατο βαθμό τους, με κάνει να ζω την κάθε μου στιγμή έντονα και ουσιαστικά».

- Όταν σε άκουσα, μαγεύτηκα. Δεν μου θύμiζες κανέναν! Και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν είσαι το απόλυτο mainstream.
«Χαχα... Σας ευχαριστώ πολύ! Η έννοια του mainstream έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Mainstream νομίζω πως γίνεσαι απλά τη στιγμή που ο κόσμος σε αγκαλιάζει και σε βάζει στο σπίτι του». 

- Ρεμπούτσικα, Legrand, Ηρώδειο και προς τη δόξα τραβάς. Ποια είναι τα σχέδιά σου;
«Αμέσως μετά το Ηρώδειο, φεύγω στον Καναδά όπου θα πραγματοποιήσω 3 συναυλίες με την αγαπημένη μου Lara Fabian, ενώ το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει ο δίσκος που ετοιμάζουμε με την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και του Άρη Δαβαράκη. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single του δεύτερου αγγλικού μου δίσκου! Δεν σταματάμε ποτέ!».

- Εννοείται, είμαι follower στο Instagram σου και παρακολουθώ έναν καθ' όλα φυσιολογικό χαρούμενο νέο άνδρα σε εντελώς αντίστροφη φάση απ' όλα όσα μαθαίνουμε ότι πέρασες στην οικογενειακή και στην επαγγελματική σου ζωή. Πόση δύναμη κρύβεις ακόμα μέσα σου, Γιώργο Περρή;
«Εννοείται πως σας ακολουθώ κι εγώ! Δεν μου αρέσει να μένω στα άσχημα, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω στην ελπίδα μου. Την καλλιεργώ και τη στηρίζω! Νομίζω ότι κρύβω τη δύναμη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι μέσα μας. Στα δύσκολα, είμαστε ικανοί για τα πάντα!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ