Ποινική δίωξη για κακούργημα στον κοσμηματοπώλη της Κάνιγγος - "Αγανάκτησα - με κλέβουν συνέχεια " λέει (φώτο)

Αυτό που επαναλάμβανε ήταν ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βρει τον θάνατο ο ληστής και ότι δεν περίμενε ποτέ αυτή την τραγική εξέλιξη.

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωελίου της οδού Γλάδστωνος μετά το θάνατο του επίδοξου ληστή του προχώρησε η αστυνομία. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε εναντίον του  Ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία.

Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθεια του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

"Επανειλημμένα γίνομαι θύμα ληστών…".

«…Με έχουν ξανακλέψει και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Αγανάκτησα. Την ώρα εκείνη ήμουν αγανακτισμένος. Επανειλημμένα γίνομαι θύμα ληστών…». Αυτά έλεγε χθες, Παρασκευή, στους αστυνομικούς, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο κοσμηματοπώλης. 

Αυτό που επαναλάμβανε ήταν ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βρει τον θάνατο ο ληστής και ότι δεν περίμενε ποτέ αυτή την τραγική εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν γνωρίζει ποιο είναι το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο, επίσης να ξυλοκοπεί τον ληστή, όμως ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε ότι δεν τον είχε δει ξανά και δεν γνωρίζει τα στοιχεία του.

Πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κάποιον από τους ιδιοκτήτες διπλανών καταστημάτων ή εάν πρόκειται για κάποιον διερχόμενο.

Σκληρες εικονες

Οι αστυνομικοί είχαν βάλει από την πρώτη στιγμή στο «μικροσκόπιο» το σοκαριστικό βίντεο από όσα συνέβησαν στην Ομόνοια την Παρασκευή.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα ήταν αναμενόμενη μετά τις «σκληρές» σκηνές που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας και στις οποίες φαίνονται δύο άτομα να κλωτσούν τον άντρα. ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρασε μέσα απο τη τζαμαρία και τραυματίστηκε απο τα σπασμένα τζάμια πριν να αφήσει, λίγα λεπτά αργότερα, την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο έξω απο το κοσμηματοπωλείο.

* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ