Που έχει τα καλύτερα μπέργκερ και πίτσες στην Αθήνα; (Φωτό)

Οι καλύτερες επιλογές στο είδος τους.

Είναι από τα φαγητά που τα ερωτεύεται ολόκληρος ο πλανήτης και, πέραν πάσης αμφιβολίας, οι πίτσες και τα μπέργκερ­ σκίζουν σε δημοφιλία στην Αθήνα. Είτε ως streetfood, είτε ως παρεΐστικο έδεσμα, είτε ως comfort αγαπημένη λιχουδιά σε εστιατόρια και μπαρ, και τα δύο μετράνε σε εκατοντάδες χιλιάδες τους φανατικούς οπαδούς τους. 

Σύμφωνα με τον online διαγωνισμό που διοργάνωσε το «αθηνόραμα» αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια για μπέργκερ και πίτσα.

Στο γήπεδο του μπέργκερ την πρωτιά πήρε το «Juicy Grill» στον Χολαργό, ενώ ανάμεσα στους νικητές βρίσκονται γνωστά ονόματα της αθηναϊκής εστιάσης, κλασικά και hip. Στο κομμάτι της πίτσας, πάλι, οι ψήφοι σας οδηγούν σε δύο ξεχωριστά μονοπάτια, οπότε καλύτερη πίτσα σε εστιατόριο αναδείχτηκε του «Mystic» στο Παγκράτι, ενώ καλύτερη­ pizza delivery η «Domino’s». 

Στη shortlist με τις καλύτερες πίτσες σε εστιατόρια βρίσκουμε τόσο ψαγμένες πιτσαρίες από κάθε άκρη της πόλης όσο και αγαπημένες αλυσίδες. Άλλωστε αυτήν τη στιγμή η πίτσα ξεδιπλώνει την ωραία δυναμική της, με ξυλόφουρνους κι εξειδικευμένους pizzaiolos, ιταλικές παραδόσεις και multi-culti ιδέες, λεπτές ή λίγο πιο παχουλές ζύμες και πολλά και διάφορα υλικά, που στρώνονται σαν χαλί από πάνω της, σε μινιμαλιστικούς ή πιο πληθωρικούς συνδυασμούς.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, τα μπέργκερ και οι πίτσες αρέσουν τόσο όταν φοράνε τα κλασικά τους όσο και όταν, κινούμενα στην πιο γκουρμέ πλευρά του casual food, ξεστρατίζουν από το συνηθισμένο.

Τα καλύτερα burger

#1 Juicy Grill

 

Η μιάμιση ώρα αναμονής για τραπέζι μπορεί να ακούγεται αποθαρρυντική, όμως, όπως αποδεικνύουν οι μόνιμες ουρές έξω από το «Juicy Grill» του Χολαργού, ο κόσμος δεν πτοείται. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Θα τον καταλάβετε αν δοκιμάσετε το Holy Pesto, πρόσφατη προσθήκη στο μενού, με flank chicken fillet, ψητό κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί, πέστο βασιλικού και μια σος γιαουρτιού ιδανική για να ξεπλύνετε τις αμαρτίες σας (και θα διαπράξετε πολλές εκεί μέσα). Ή το Ari Gold, μία από τις κορυφαίες προτιμήσεις με μπιφτέκι μοσχαριού, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί που του πάει πολύ. Για ορεκτικό ζητήστε μία από τις γιγάντιες σαλάτες, όπως η Guacamole Green με σπανάκι, αβοκάντο, κοτόπουλο, παρμεζάνα, ή πατάτες τηγανητές με κιμά από τσορίθο, τηγανητά αβγά και τριμμένη παρμεζάνα (της κολάσεως). Για την ουρά τι να πούμε, ψηφίσατε ότι είναι το καλύτερο μπέργκερ της Αθήνας, οπότε αξίζει να περιμένετε – η άλλη επιλογή είναι να επισκεφθείτε το υποκατάστημα στον Λίβανο!

i Κεραμεικού 2, Χολαργός, 2155203201

#2 Burger Joint

 

Στη Γλυφάδα αρχικά και μετέπειτα στο Νέο Ψυχικό, τα δύο «Burger Joint» είναι από τους pioneers της ποιοτικής μπεργκεροφαγίας στην πόλη. Το Umami, με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμύδια και truffle mayo, και το Redneck Jack, με έμενταλ και μαρμελάδα από μπέρμπον και μπέικον, είναι αυτά με τους φανατικότερους πιστούς, ενώ φέτος ρίχνεται στην αρένα και το ολοκαίνουργιο Bacon Provolone σε δικό τους μπριός – οι in-house παρασκευές είναι δυνατό στοιχείο της φιλοσοφίας τους, από τη ζύμη για τις αφράτες quesadillas μέχρι τα παγωτά, τα οποία γίνονται και φανταστικά μιλκσέικ.

i Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα, 2108940260 / Διονυσίου Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, 2106712222

#3 Μπαρ Μπε Κιου

Μόνο και μόνο από το πλήθος κόσμου που κάθε βράδυ σχηματίζει ουρές έξω από το γνωστό φαγάδικο και περιμένει υπομονετικά τη σειρά του υποψιάζεσαι ότι κάτι καλό συμβαίνει εδώ. Ξεκινώντας ως ένα πολύ μικρό μαγαζί κοντά στο Τζάνειο, που δύσκολα το έπιανε το μάτι σου, το «Μπαρ Μπεε Κιου» μέσα στην ενεργή πενταετία του κατάφερε να χτίσει το δικό του φανατικό κοινό, διπλασίασε το χώρο του στον Πειραιά κι επεκτάθηκε στην Καστέλλα και τη Νέα Σμύρνη – πάντα με τη λογική ενός «αυθεντικού μπεργκεράδικου» που αποδεικνύει ότι μέγεθος και ποιότητα μπορούν να πάνε μαζί. Εδώ τα μπέργκερ (ή μάλλον τα μπιφτεκόψωμα όπως τα λένε οι ίδιοι) είναι χειροποίητα από μοσχαρίσιο κρέας Black Agnus Ιρλανδίας, ψήνονται μέτρια και σερβίρονται μαζί με μπόλικες λεπτοκομμένες, φρέσκες τηγανητές πατάτες, σε πάμπολλους συνδυασμούς που εξάπτουν τη φαντασία: Μπεϊκονέιτορ με μια γευστική συμφωνία από μπέικον, Lemmy! για μέταλ φαγάδες, 50/50 με πενηντάρι μπιφτέκι από δύο ειδών κιμά, Βελζεβούλης για τους τολμηρούς λάτρεις του καυτερού και φυσικά ο Γενναίος, το bestseller tower burger του «Μπαρ Μπεε Κιου» φιγουράρουν σε μια μακρά λίστα επιλογών που ανανεώνεται κάθε μήνα και με ένα νέο θεματικό «μπιφτεκόψωμο του μήνα».

i Λεωφ. Φρεάττυδος 13, Πειραιάς, 2104518129 / Λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, 2104126222 / Ελ. Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη, 2109333318

Top 10 burgers

1. «Juicy Grill» Χολαργός, www.juicygrill.gr 
2. «Burger Joint» Γλυφάδα, Νέο Ψυχικό, www.burgerjoint.gr 
3. «Μπαρ Μπε Κιου» Πειραιάς, Καστέλλα, Νέα Σμύρνη, www.mparmpeekiou.com 
4. «Simply Burgers» www.simplyburgers.gr 
5. «Colibri» Παγκράτι, 2107011011 
6. «TGI Friday’s» www.fridays.gr 
7. «Hot Hot Burger Bar» www.hothot.gr 
8. «Goody’s Burger House» www.goodysburgerhouse.com 
9. «BarBara Que» Βριλήσσια, www.barbaraque.com 
10. «New York Sandwiches» Αμπελόκηποι, Σύνταγμα, www.nys.gr

Οι καλύτερες πίτσες

#1 Mystic

 

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στα Εξάρχεια το μακρινό 2001, η «Mystic Pizza»ξεσήκωσε σούσουρο ανάμεσα στους ψαγμένους της πόλης με τα γευστικά μυστικά και τα ανατρεπτικά υλικά της: βιολογικό αλεύρι από κάνναβη, που συνδυάζεται είτε με αλεύρι από σιτάρι είτε με ντίνκελ, στέβια αντί για ζάχαρη, θαλασσινό αραφινάριστο αλάτι, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το success story συνεχίστηκε στο «Mystic» στο Παγκράτι, σε ένα ατμοσφαιρικό σπίτι. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 30 περίπου είδη, ανάμεσά τους και πίτσες για χορτοφάγους και vegan, εξολοκλήρου βιολογικές καθώς και κατάλληλες για διατροφή με λίγη γλουτένη.

i Φερεκύδου 2, Παγκράτι, 2109592092 / Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 2103839500

#2 School Pizza Bar

 

Από το 2013 στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, μας καθίζει στο θρανίο για εντατικά μαθήματα πίτσας και όχι μόνο, σε vintage σχολικό ντεκόρ νοσταλγικής ανεμελιάς με μαυροπίνακες, κιμωλίες, αλφαβητάρια και χάρτες. Η ζύμη φτιάχνεται με δική τους μυστική συνταγή και ψήνεται σε ηλεκτρικό φούρνο με πέτρες τη στιγμή της παραγγελίας­. Πιο ευπώλητες η Speciale με μπέικον, πιπεριές και μανιτάρια και η all time classic Margherita. Αξίζει ωστόσο να ανακαλύψετε και τις πιο έθνικ που μπαίνουν από καιρού εις καιρόν στον κατάλογο, όπως λ.χ. οι δύο γερμανικές που παίζουν τώρα, η μία με λουκάνικο και η άλλη με καπνιστή μπριζόλα.

i Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444

#3 Crust

 

Είναι η standing πιτσαρία, που εδώ κι ένα χρόνο ταΐζει το hip κοινό της Πρωτογένους στου Ψυρρή με θηριώδη κομμάτια πεντανόστιμης πίτσας που κοστίζουν € 3. Οι ουρές τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου τραβάνε μέχρι τις μικρές ώρες και από τον ξυλόφουρνο που λειτουργεί με φυσικό αέριο ξεφουρνίζονται διαρκώς Shroom (το hit του μαγαζιού με κρέμα παρμεζάνας και τρούφα), Lawless (με πεπερόνι και άλλα αλλαντικά) και άλλες δημιουργίες του Στέλιου Βάλβη. Eτοιμάζονται μπροστά στους πελάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετράνε αντίστροφα μέχρι τις 28/9, οπότε και θα ανοίξει ανανεωμένο το υπόγειο club του «Crust» με ένα μεγάλο διήμερο πάρτι.

i Πρωτογένους 13, Ψυρρή, 2103257179

Βραβείο delivery

Domino’s Pizza

 

Το αμερικάνικο brand, που ξεκίνησε την πορεία του το 1960, έχει εξελιχτεί στο μεγαλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία delivery. Έχει αυστηρά ποιοτικά στάνταρ και πολύ γρήγορη ταχύτητα παράδοσης, κατεβάζοντας το προηγούμενο σκορ από τα 30 στα 20 λεπτά. Θα δοκιμάσετε επτά διαφορετικές ζύμες, όπως η νέα και πολύ αφράτη που κρύβει στο εξωτερικό δαχτυλίδι μοτσαρέλα ή η αρκετά λεπτή για όσους θέλουν να επικεντρωθούν στα toppings: φρέσκια σάλτσα ντομάτας που ρέει, μοτσαρέλα που ποτέ δεν είναι αρκετή και οι επιλογές διευρύνονται: από την πάντα δημοφιλή Pepperoni Classic για πικάντικα γούστα μέχρι την πιο ανάλαφρη με έθνικ touches Chicken Fajitas, με μοτσαρέλα, κοτόπουλο, φρέσκες πράσινες πιπεριές­, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα, τσένταρ και sour cream. Μπορείτε να επιλέξετε από 27 διαφορετικές γεύσεις σε διάφορα μεγέθη.

i 18318, 2106962800, www.dominos.gr

Top 10 pizza σε εστιατόριο

1. «Mystic» Παγκράτι, Εξάρχεια, http://www.mystic.com.gr/
2. «School Pizza Bar» κέντρο, 2103251444 
3. «Crust» Ψυρρή, 2103257179 
4. «Colibri» Παγκράτι, 2107011011 
5. «Coupepe» Nέα Πεντέλη, 2108100040 
6. «Portofino Pizza» Χαλάνδρι, www.portofinopizza.gr 
7. «Nonna Edda Pizza» Καισαριανή, www.nonnaedda.gr 
8. «Flower Pizza Athens» Πλ. Μαβίλη, www.flowerathens.com 
9. «Cupola» Παγκράτι, www.cupola.gr 
10. «La Pasteria», www.lapasteria.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ