Εκπληκτική και γευστικότατη σαλάτα με σταφύλια και κατσικίσιο τυρί πανέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Ανάλαφρη κι υγιεινή επιλογή.

Υλικά:

Για το τυρί

  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί (ρολό)
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας
  • 1 αγγούρι, κομμένο στη μέση και μετά σε λωρίδες
  • 1 μικρό, κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σταφύλια, λευκά και κόκκινα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το τυρί: Κόβουμε το τυρί σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μη λιώσει όταν θα το τηγανίζουμε. Παίρνουμε 3 μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο το αυγό με το γάλα, ανακατεμένα καλά με ένα σύρμα, και στο τρίτο τα αμύγδαλα φιλέ. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το τυρί από την κατάψυξη και κάθε κομμάτι του το περνάμε από το αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγού- γάλακτος και μετά από τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού, γυρίζοντάς τα μία φορά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα σταφύλια σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό δοχείο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής,

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ