Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα η μητέρα του – Το φίλησε και άναψε καντήλι

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τα χέρια του Χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

Πέντε χρόνια μετά, η δίκη της «Χρυσής Αυγής» δεν έχει ακόμα τελειώσει, με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα να μην ξεχνά.

Μάγδα Φύσσα

Με αφορμή τη σημερινή «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας του «Killah P», η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο σημείο όπου ο γιος της άφησε την τελευταία του πνοή. Φορώντας μαύρα, με μάτια βουρκωμένα, άγγιξε το μνημείο που έχει στηθεί στον τόπο της δολοφονίας, το φίλησε και άναψε καντήλι, αναφέρει το tilestwra.gr.

Φύσσας πορεία

.ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ – ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ



Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στην κεφαλή της πορείας, βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, η πορεία είχε ως αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του.

Μάγδα Φύσσα

Στην πορεία συμμετέχουν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής. Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη αλλά διακριτική.

Φύσσας πορεία

 ΜHTEΡΑ ΦΥΣΣΑ: «ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΖΕΣΤΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΩ ΠΙΣΩ»

Μιλώντας στον Real Fm και την «Ελληνοφρένεια», η μητέρα του «KIllah P», Μάγδα Φύσσα, με συγκλονιστικά λόγια, περιέγραψε τη μοιραία νύχτα που ο γιος της «έφυγε» από τη ζωή. Με τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» να διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες τα τελευταία χρόνια, η μητέρα του Παύλου Φύσσα δηλώνει πως το μόνο που θα τη δικαίωνε και θα την ικανοποιούσε, ήταν να έρθει πίσω ο γιος της.

Φύσσας πορεία

«Σίγουρα θα ήταν καλό το να τους δω να καταδικάζονται. Όμως όποια κι αν είναι η ποινή, και στο Σύνταγμα να τον πάνε και θανατική ποινή να υπήρχε, πάλι δεν θα ένιωθα ικανοποίηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα

«Δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας στα πρόσωπά τους. Γι αυτούς όσοι είναι κατηγορούμενοι είναι ήρωες. Και οι δικηγόροι ακόμα προκλητικοί είναι» αναφέρει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, προσθέτοντας πως «μέχρι να ξεκινήσει η δίκη δεν υπήρχε μίσος, γιατί δεν είχα χρόνο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Ήρθε όμως το μίσος και δεν υποχωρεί καθόλου με τον καιρό».

Φύσσας πορεία γονείς

«ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ»

Στην ερώτηση τι θα έλεγε στον Ρουπακιά αν του μιλούσε, η μητέρα του Παύλου Φύσσα απαντά: «Τι να του έλεγα. Ας τον άφηναν πάνω μου να καλοπεράσει, κομμάτια θα τον έκανα. Τι να μου έλεγε, ένας πληρωμένος δολοφόνος είναι».

Φύσσας πορεία γονείς

«Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ»

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στη μοιραία νύχτα της δολοφονίας, η Μάγδα Φύσσα ανέφερε ότι ο ίδιος ο Παύλος αφού μαχαιρώθηκε ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσαν, την ώρα που ο Ρουπακιάς έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει από το σημείο.

Μάγδα Φύσσα

Μάλιστα όπως λέει οι αστυνομικοί αρχικά κινήθηκαν εναντίον του Φύσσα, ο οποίος μόλις δέχτηκε την μαχαιριά έπιασε τον Ρουπακιά και του είπε «έλα δω ρε μ@@@πανο, με μαχαίρωσες και φεύγεις»; Εκείνη την ώρα ωστόσο ερχόταν περιπολικό αντίθετα στον δρόμο και δεν τον άφησαν να φύγουν. Όταν τον έβαλαν στο περιπολικό τους είπε «δικός σας είμαι». Οι αστυνομικοί ρώτησαν «είσαι αστυνομικός;» για να λάβουν την απάντηση «όχι της Χρυσής Αυγής». «

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ»

Σχετικά με τη στάση των αστυνομικών, η Μάγδα Φύσσα ανέφερε πως έχουν πει όλοι ψέμματα, και πως όπως αποδεικνύεται από τις κάμερες υπήρχαν στο σημείο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν. Αναφορικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης αναφέρει πως έχει εμπιστοσύνη, και πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους ίδιους τους κανονισμούς και όχι στους δικαστές.

«ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΖΕΣΤΑΝΩ»

Περιγράφοντας τη στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο για να δει τον γιο της, η μητέρα του Παύλου Φύσσα με λόγια που ανατριχιάζουν λέει: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω μπας και γίνει τίποτα. Σκεφτόμουν πως αν τον ζεστάνω θα γίνει καλύτερα αλλά μπα».

Μάγδα Φύσσα

«ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ “ΜΑΝΑ”»

«Η απουσία του είναι πού πιο ψυχοφθόρα από όλο αυτό. Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι το “μάνα”».

Φύσσας πορεία

«ΤΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ»

Κάθε μέρα, η Μάγδα Φύσσα περνά από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο γιος της. Εκεί έχει στηθεί ένα μνημείο. «Του λέω καλημέρα και καληνύχτα» λέει η μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αναφερόμενη στους βανδαλισμούς που έχουν γίνει δήλωσε πως «σε πονάει εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι τσιμέντο. Το τσιμέντο καθαρίζεται, το γκρεμίζεις και το ξαναφτιάχνεις. Ο Παύλος όμως τώρα δεν γυρίζει πίσω».

Φύσσας πορεία





 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ