Λένα Τριανταφύλλη: «Έφυγε» η «πρώτη κυρία» του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Η πιο κλειστή, απροσπέλαστη, ιδιόρρυθμη γραμματέας ηγέτη

Ποια ήταν η ιδιαίτερα γραμματέας του ιδρυτή της Ν.Δ..

Η Λένα Τριανταφύλλη, η εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Καραμανλή επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Ίσως η πιο κλειστή, απροσπέλαστη, ιδιόρρυθμη περίπτωση από όλες. Όπως ακριβώς υπήρξε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το ιδιαίτερο γραφείο του οποίου «κράτησε» επί 27 ολόκληρα χρόνια. Η Τριανταφύλλη δεν έχει μιλήσει ποτέ, σε κανέναν για αυτά που έζησε κοντά στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο Καραμανλή.

Βρέθηκε με μια απλή σύσταση κοντά του, όλως τυχαίως, το 1974 κι έμεινε μαζί του ως το τέλος γράφει το protagon.gr. Η ίδια είναι πεπεισμένη ότι δεν την επέλεξε για τα τυπικά προσόντα της, αλλά για την παιδεία και την ευπρέπεια της. Είχαν χημεία από την πρώτη στιγμή. Κι αν η Κυπραίου και η Κοκκόλα ήταν μέλη της οικογένειας των Μητσοτάκηδων και των Παπανδρέου, η «πολύτιμη Λένα του» – όπως την έχει αποκαλέσει ο Τάκης Λαμπρίας στο βιβλίο του «Καραμανλής. Ο Φίλος» – ήταν ο ορισμός της ίδιας της οικογένειας για τον Καραμανλή. Αυτή και ο Θόδωρος (Χαριτόπουλος). 

(Διαβάζουμε πριν από λίγα χρόνια)

«Η κ. Τριανταφύλλη κάθισε μάλιστα στην πρώτη σειρά δίπλα στη σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ, Γεωργία Σαμαρά. Πέραν των όποιων φιλικών σχέσεων διατηρεί η κ. Τριανταφύλλη με το ζεύγος Σαμαρά, η χθεσινή παρουσία της κατά την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία δεν ήταν τίποτε λιγότερο από ένα συμβολικό μήνυμα για τη στήριξη των "καραμανλικών" στην εκλογική προσπάθεια του κόμματος. Την ίδια  ημέρα και ώρα και τον τόπο όπου θα τελεστεί το Τρισάγιο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και ο κόσμος που τον αγαπά τήρησε κατά γράμμα το "όσοι πιστοί προσέλθετε", με την πρώτη Κυρία της Προεδρίας και πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, την κ. Λένα Τριανταφύλλη, που όλοι την κύκλωσαν με αγάπη και θαυμασμό για την ωραία εμφάνιση και το λαμπερό μυαλό της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ