Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου: «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού» - LIVE

«Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος» 

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την επίσκεψή του στην 83η ΔΕΘ.

«Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης – που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου- δεν θα επιτευχθεί με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε ότι δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος».

Προσέθεσε δε, ότι στόχος της ΝΔ είναι ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας πολιτική, τα οποία αντέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τα υπερψηφίσουμε. Όμως εμείς δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μικρές ομάδες ψηφοφόρων αποσπασματικά, αλλά να προωθήσουμε ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συνέχισε: «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Για τον ατομικό κουμπαρά & τον ΕΝΦΙΑ
Απαντώντας σε ερώτημα για τον ατομικό κουμπαρά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη απ’ ότι σήμερα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις χτεσινές δεσμεύσεις του για τον ΕΝΦΙΑ -μείωση 30% και πληρωμή στους δήμους- είπε: «Μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ