Αυτές είναι οι βασικές κινήσεις που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα για την αυτοάμυνα της

Όσο άσχημο και να ακούγεται είναι αλήθεια ότι καμιά γυναίκα δεν αισθάνεται ασφάλεια όταν κυκλοφορεί μόνη της στους δρόμους, ιδίως όταν βραδιάζει.

Ωστόσο, ακόμη και την ημέρα, αρκετοί είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν, όπως για παράδειγμα να προσπαθήσουν να σε κλέψουν. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, ότι βρίσκεσαι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση; 

Υπάρχουν βασικές κινήσεις αυτοάμυνας που μπορεί να εφαρμόσει κάθε γυναίκα για να προστατέψει τον εαυτό της.

Ποια είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος
Δεν έχει σημασία πόσο ψηλός ή σωματώδης είναι κάποιος, όλοι οι άνθρωποι έχουν ορισμένα σημεία στο σώμα τους, που είναι πιο ευαίσθητα. Τα κυριότερα είναι: τα μάτια, η μύτη, το στήθος, τα γόνατα και τα γεννητικά όργανα. Σε περίπτωση που δεχτείτε επίθεση από κάποιον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πιο αποτελεσματικές κινήσεις αυτοάμυνας στοχεύουν στις συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με το mama365.gr.

Χτύπημα στα γεννητικά όργανα


Ίσως να είναι και η μοναδική κίνηση που βγαίνει τόσο φυσικά σε εμάς τις γυναίκες, όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε. Αν προσπαθείτε να ξεφύγετε από αυτόν που σας επιτίθεται, δώστε του ένα δυνατό χτύπημα στα γεννητικά όργανα. Η κίνηση αυτή θα παραλύσει προσωρινά τον αντίπαλό σας και θα έχετε χρόνο να διαφύγετε.

Πώς να ελευθερώσετε τα χέρια σας
Yπάρχει τρόπος να ελευθερώσετε τον καρπό σας από ένα σφιχτό κράτημα και αυτός είναι, όπως φαίνεται και στο παραπάνω σκίτσο, να στρίψετε τον καρπό σας προς την μεριά του αντίχειρα του αντιπάλου. Όταν το χέρι σας βρεθεί κάτω απ΄ το δικό του, σπρώξτε δυνατά και ελευθερωθείτε.

Αν ο αντίπαλος επιτεθεί από πίσω
Oι περισσότεροι θύτες επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο, γιατί τους είναι πιο εύκολο να ακινητοποιήσουν τα χέρια του θύματος. Σε αυτήν την περίπτωση, σπρώξτε το σώμα σας προς τα πίσω και προσπαθήστε να τον χτυπήσετε με το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Δεν πειράζει, αν δεν τα καταφέρετε, αρκεί να αναγκάσετε τον αντίπαλο να φέρει το ένα του πόδι μπροστά. Με το που συμβεί αυτό, σκύψτε απότομα προς τα κάτω, πιάστε το πόδι του και σηκωθείτε τραβώντας το μαζί σας. Έτσι, θα χάσει την ισορροπία του και θα μπορέσετε να τον ρίξετε κάτω.
Αν ο αντίπαλος επιτεθεί κατά μέτωπο/ από μπροστά


Περίπτωση Α


Αν ο αντίπαλος κατά την επίθεση σας ακινητοποιήσει με τρόπο, που δεν μπορείτε να σηκώσετε τα χέρια σας, κρατήστε την ψυχραιμία σας και φέρτε τα μπροστά από τη λεκάνη σας, κλείνοντάς τα σε μπουνιά. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε χώρο μεταξύ σας και έτσι θα μπορέσετε να περάσετε στο επόμενο βήμα που είναι να κουτουλήσετε τον αντίπαλό σας στη μύτη με το μέτωπο. Όταν απομακρυνθεί από εσάς, χτυπήστε τον με το γόνατό σας στα γεννητικά όργανα.

Περίπτωση Β


Aν υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ σας και δεν έχει προλάβει να ακινητοποιήσει τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι προς τη μεριά του, ώστε να εμποδίσετε το ένα του χέρι, όπως φαίνεται και στο σκίτσο, και με το δεξί χτυπήστε τον στο πηγούνι και τη μύτη με δύναμη.

Αν ο αντίπαλος επιτεθεί από τα πλάγια

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας και με μία ανάποδη κίνηση χτυπήστε τον δυνατά στο σαγόνι και τη μύτη. Αυτή η κίνηση θα τον αναγκάσει να οπισθοχωρήσει. Μόλις το κάνει χτυπήστε τον πάλι δυνατά στο στήθος ή την κοιλιά με τον αγκώνα σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε αυτές τις κινήσεις, όμως, ακόμη πιο σημαντικό ότι η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη. Φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες γενικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα να βρίσκεστε σε δρόμους που υπάρχει κόσμος, να μην παρκάρετε σε απομακρυσμένα σημεία και να έχετε επίγνωση το τι γίνεται γύρω σας, γι’ αυτό αποφύγετε να φοράτε ακουστικά.

Μπορεί να μην είστε η Ζήνα, αλλά κάτι μπορείτε να κάνετε και εσείς!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ