Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις δίαιτες yo-yo; Πολλοί αισθάνονται απογοήτευση, εκνευρισμό και αμηχανία

Οι δίαιτες yo-yo εμπίπτουν στην κατηγορία της διατροφικής μανίας.

Ακολουθούνται από κυκλική απώλεια και αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό το είδος της διατροφής είναι εύκολο να το ακολουθήσει κανείς.

Eχει, όμως, πολύ κακή βιωσιμότητα. Αυτές οι δίαιτες προκαλούν βραχυπρόθεσμα απώλεια νερού και μυϊκών ιστών και δίνουν την ψευδαίσθηση της απώλειας βάρους.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι λόγοι για τους οποίους οι δίαιτες yo-yo γίνονται πραγματικά επικίνδυνες, όπως τονίζει το medinova.gr.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι:

1. Αυξημένος κίνδυνος ασθενειών. Ο extreme περιορισμός θερμίδων στους ανθρώπους που ακολουθούν τις δίαιτες yo-yo μπορεί να αυξήσει την ορμόνη κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Οταν αυτή η ορμόνη είναι παρούσα στο σώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αυτό μπορεί να αυξήσει ακόμα και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη.

2. Επίδραση στο μεταβολισμό. Λόγω του περιορισμού των θερμίδων στη δίαιτα yo-yo, ο μεταβολισμός ενός ατόμου γίνεται επίσης αργός, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Από την άλλη πλευρά, αυτός που κάνει δίαιτα αισθάνεται, απογοήτευση, εκνευρισμό και αμηχανία.

3. Απώλεια μυϊκού ιστού. Η δίαιτα yo-yo προωθεί αρχικά την απώλεια βάρους, αλλά όταν το άτομο επανέλθει στην κανονική του διατροφή, αρχίζει να κερδίζει πάλι βάρος. Ενα πρόσωπο με περίσσεια λίπους που θα έχει χάσει από την εποχή της δίαιτας μυϊκό ιστό, μπορεί να έχει διάφορες επιπλοκές στην υγεία του.

4. Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Ενα από τα μειονεκτήματα της δίαιτας yo-yo είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων, λόγω του περιορισμού των θερμίδων και της ελλιπούς διατροφής σε θρεπτικά συστατικά.

Η λύση, λοιπόν, για την αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή με ισορροπημένα γεύματα και τακτική σωματική άσκηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ