Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη οι έρευνες μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο - 7 τραυματίες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου, μετά την κατολίσθηση που έγινε το πρωί.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την κατολίσθηση που έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί τραυματίστηκαν επτά άτομα. Οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους και 3 από τους 7 πήραν εξητήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου, όπως μεταφέρει το imerazante.gr.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων των τουριστών που είχαν μεταφερθεί με βάρκες στην παραλία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος. Όλοι όσοι αναγράφονται στις λίστες έχουν μεταφερθεί από την παραλία του Ναυαγίου σε άλλα ασφαλέστερα μέρη.

Ωστόσο, στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια από την 1η ΕΜΑΚ της Ελευσίνας και της ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο προκειμένου απο κοινού με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Ζακύνθου να απομακρύνουν τους βράχους και να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος τυχόν εγκλωβισμένος

Έρευνες έγιναν και από δύτες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάτι, αν και επισημάνθηκε πως το νερό είναι πολύ θολό στο σημείο εξαιτίας της πτώσης του βράχου.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές για τρεις αγνοούμενους, ένα ζευγάρι και το παιδί τους. Ευτυχώς, οι αρχές κατάφεραν να τους εντοπίσουν λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν επιβιβαστεί σε άλλο πλοίο που βρισκόταν στο σημείο. 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επισήμως ότι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση επιβαινόντων στα σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Προληπτικά έχει εκκενωθεί η παραλία, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εφημερίδα Ημέρα Ζακύνθου με το Λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκο Κοκκάλα, εκείνος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι μεταξύ των επιβατών των τουριστικών σκαφών που προσέγγισαν σήμερα την παραλία του Ναυαγίου, καθόσον δεν υπήρχαν άτομα πλην αυτών που επισκέφτηκαν την περιοχή σήμερα. Έχουν καταγραφεί άπαντες και δεν φαίνεται να λείπει κανείς».

Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ