Η Κεφαλονιά ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και είναι για όλα τα γούστα

Ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας.

Απομόνωση; Ναι, μάλιστα. Κοσμοπολιτισμό; Και βέβαια. Ξεφάντωμα δίχως αύριο; Έχει κι απ’ αυτό. Οικογενειακή ραστώνη; Εννοείται! Μέρη για εξερεύνηση; Απ’ αυτό κι αν έχει! Όποιο κι αν είναι το προφίλ των διακοπών σου, η Κεφαλονιά σε έχει καλυμμένο.

Ευλογημένη, με μερικές από τις ομορφότερες κι εντυπωσιακότερες παραλίες του Ιονίου, η Κεφαλονιά είναι ένας τόπος όπου μπορείς να γυρίζεις για μέρες χωρίς να εξαντλήσεις τις επιλογές σου: οι περιμετρικές οδοί επιφυλάσσουν εθιστικές βίστες στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και τις ορμητικές πλαγιές από την πλευρά της Αδριατικής, ενώ η πυκνόφυτη, μοναδική στον κόσμο μαύρη ελάτη στις κορυφές της οροσειράς Αίνος (εθνικός δρυμός) και οι αγέλες μικρόσωμων άγριων αλόγων που καλπάζουν στις πλαγιές γύρω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής είναι λόγοι ικανοί να σας κάνουν να πάρετε τα βουνά.

Παράλληλα οι μοσχομυριστοί κάμποι του νησιού, πασπαλισμένοι με ελαιώνες και αμπελώνες, ασκούν τη δική τους μεθυστική γοητεία, η οποία μετατρέπει το γεμάτο απότομες στροφές και αγχωτικά στενώματα οδικό δίκτυο σε ένα απολαυστικό σαφάρι, σημειώνει το athinorama.gr.

 Εμπειρία που δεν χάνεται η βαρκάδα<br />
στο σπήλαιο της Μελισσάνης

Εμπειρία που δεν χάνεται η βαρκάδα στο σπήλαιο της Μελισσάνης

Η Σάμη, το βασικό λιμάνι της Κεφαλονιάς (2 ώρες και 45 λεπτά­ από την Πάτρα), είναι το ιδανικότερo σημείο για μια πρώτη γνωριμία με το νησί, έχοντας σε απόσταση αναπνοής τα δροσερά νερά και το μπαμπάτσικο λευκό βοτσαλάκι της Αντίσαμου, την Ιθάκη στην απέναντι πλευρά της θάλασσας αλλά και το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης ακριβώς ανάμεσά τους: 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, αυτό το σπάνιας φυσικής ομορφιάς σημείο έχει πεντακάθαρα και πολύ κρύα νερά αλλά και σταλακτίτες! Αξίζει να κάνετε μια ξενάγηση με βάρκα, η οποία ξεκινάει από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου και συνεχίζεται στο σκεπασμένο τμήμα του με τους ιριδισμούς του ήλιου πάνω στα νερά να σε αφήνουν άναυδο.

 Τουλάχιστον μία βουτιά επιβάλλεται στον διάσημο Μύρτο

Τουλάχιστον μία βουτιά επιβάλλεται στον διάσημο Μύρτο

Ο κόλπος της Αγίας Ευφημίας, διάσημος και για την ταβέρνα του «Δενδρινού»(2674061392) με τα ολόφρεσκα ψάρια και τη μοναδική θέα στην όνομα-και-πράγμα Παραδεισένια Ακτή, είναι και το σταυροδρόμι για Μύρτο (15 λεπτά οδήγηση) και Άσσο (30 λεπτά οδήγηση). Ο πρώτος είναι αδιαμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού, με το συνδυασμό των τιρκουάζ νερών και του εκτυφλωτικού πάλλευκου βότσαλου να συνθέτει μια αξέχαστη εικόνα για όποιον την πρωτοαντικρίσει από τα υψώματα που την περικυκλώνουν. Το δε χωριουδάκι της Άσσου, ένα από τα ελάχιστα σημεία που δεν επηρεάστηκαν από το σεισμό του ’53, με το γραφικό της χρώμα απείραχτο από την εποχή της Ενετοκρατίας, είναι μια εμπειρία από μόνο του.

 Ιδιαίτερο χρώμα έχει η περαντζάδα<br />
στο Φισκάρδο

Ιδιαίτερο χρώμα έχει η περαντζάδα στο Φισκάρδο

Στα βόρειά του, σε κάτι λιγότερο από μία ώρα οδήγηση, βρίσκεται το Φισκάρδο, απόλυτη καρτ ποστάλ του νησιού και μαγνήτης των σκαφάτων του Ιονίου. Αμφιθεατρικά χτισμένο και με τον Ενετικό Φάρο απέναντι, μοιάζει στ’ αλήθεια με κινηματογραφικό σκηνικό: καθώς περπατάς στο λιμανάκι του, περιμένεις από στιγμή σε στιγμή να πεταχτεί ο... ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ για να απολαύσει μια λαχταριστή οστρακομακαρονάδα στη famosa «Τασία», με ένα παγωμένο Μοσχοφίλερο να ιδρώνει δίπλα του. Αν όμως φτάσετε μέχρις εκεί κι έχετε ακόμη όρεξη για μια βουτιά, το Δαφνούδι και η Κιμιλιά, με μονοπάτια μέσα από καταπράσινα κυπαρίσσια από τα χωριά Αντυπάτα και Γερμενάτα αντίστοιχα, είναι οι δύο πανέμορφες must παραλίες του βόρειου άκρου του νησιού.

 H «Τασία» θα σε σερβίρει οστρακομακαρονάδα που δεν πρέπει να χάσεις

H «Τασία» θα σε σερβίρει οστρακομακαρονάδα που δεν πρέπει να χάσεις

Τα πιο πολύτιμα μυστικά της Κεφαλονιάς κρύβονται μαζεμένα νότια του Μύρτου: στα αριστερά της γοητευτικής παραλίας της Αγίας Κυριακής, το μικροσκοπικό ψαρολίμανο του χωριού Ζόλα εποπτεύει η μοναχική «Καλύβα του Ψαρά». Δηλώστε το ενδιαφέρον σας, για να σας κρατήσουν φρέσκο ψάρι, και ύστερα κατευθυνθείτε προς το λιμανάκι και αφεθείτε στα χέρια του Δημήτρη, ο οποίος αναλαμβάνει δρομολόγια μετά ξεναγήσεως από και προς τις παραλίες Φτέρη και Αμμίδι: με βαθιά, καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά, χοντρά λευκά βότσαλα, ελάχιστους επισκέπτες και γύρω γύρω απάτητη καταπράσινη φύση, οι δύο αυτές παραλίες είναι από τα ομορφότερα σημεία απομόνωσης ολόκληρου του Ιονίου.

 Ετοιμάσου για φυσικό «spa» στο κατακόκκινο και αργιλώδες Ξι

Ετοιμάσου για φυσικό «spa» στο κατακόκκινο και αργιλώδες Ξι

Για πιο πολυσύχναστες εξορμήσεις, πάλι, το κατακόκκινο Ξι με τα βουνά από φυσικό άργιλο (έτοιμος για λασπόλουτρα!) είναι από τα καυτά χαρτιά της Κεφαλονιάς και συνδυάζεται απαραίτητα με μια επίσκεψη στην ταβέρνα-εμπειρία «Spiaggia»(6979680516) στη γειτονική παραλία Βάτσα, με καρέκλες κυριολεκτικά χωμένες στην άμμο, τραγανά πεταλιδόχορτα που συμπυκνώνουν όλες τις γεύσεις της θάλασσας σε μια μπουκιά και φρεσκότατα ψάρια στο τηγάνι.

 Το «Sepia Sushi Bar» άνοιξε<br />
πρόσφατα<br />
στο Αργοστόλι

Το «Sepia Sushi Bar» άνοιξε πρόσφατα στο Αργοστόλι

Το Αργοστόλι είναι ένα ταξίδι μόνο του, με τη φρεσκαρισμένη φοινικόφυτη παραλιακή και τη γέφυρά του να αποτελούν πρώτης τάξεως αφορμή για ρομαντικό σουλάτσο, το οποίο καταλήγει απαραίτητα στη δροσερή βεράντα της «Παλιάς Πλάκας» με την πιο διάσημη κρεατόπιτα του νησιού. Όμορφη είναι και η βόλτα στο Λιθόστρωτο μέχρι την Πλατεία Βαλλιάνου, στις παρυφές της οποίας θα βρείτε και το νεότευκτο «Sepia Sushi Bar» (2671022011) με την κομψή, μοντέρνα διακόσμηση.

 Το «Bee’s Knees» στο Αργοστόλι<br />
ξενυχτά με καλά κοκτέιλ

Το «Bee’s Knees» στο Αργοστόλι ξενυχτά με καλά κοκτέιλ

Οι μικρές ώρες της νύχτας θα σας βρουν είτε στα τραπεζάκια του «Bee’s Knees»(2671028059) με τη ζωηρή cocktail list είτε στα πάσα του «My Way» (2671028288) με την open air μυκονιάτικη ατμόσφαιρα και τον καλοντυμένο κόσμο να λικνίζεται σε mainstream ήχους.

 Το «My Way» είναι ένα<br />
ζωηρό νυχτερινό στέκι

Το «My Way» είναι ένα ζωηρό νυχτερινό στέκι

Αξιόπιστες είναι και οι δύο βασικές παραλίες του Αργοστολίου (Πλατύς και Μακρύς Γιαλός), καμία όμως δεν πιάνει σε coolness την παραλία της Αβύθου. Ναι μεν οργανωμένη, αλλά σαφώς πιο easy going χάρη στο ειδυλλιακό «Cova Beach Bar»(6937247003), με το κατάλευκο πάσο ακριβώς πάνω στο κύμα, σαν κουπαστή πλοίου, που θα εύχεστε να μη χρειαστεί να πάρετε για να γυρίσετε πίσω – ιδίως όταν δείτε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να βάφουν τον ορίζοντα...

Πού να μείνετε

 Νέα άφιξη το κομψό ξενοδοχείο<br />
«Kefalonia Grand Luxury Hotel»

Νέα άφιξη το κομψό ξενοδοχείο «Kefalonia Grand Luxury Hotel»

Στο κομψό και ολοκαίνουργιο «Kefalonia Grand Luxury Hotel» (26710 24981) στο Αργοστόλι, στο «Leivatho Hotel» (26710 41340) στα Μεταξάτα με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την εξαιρετική θέα στη θάλασσα ή στο «Emelisse Hotel» στο Φισκάρδο, με βίλες, μεζονέτες και στούντιο υψηλής αισθητικής που ατενίζουν τις βόρειες ακτές του νησιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ