Σον Κόνερι: Ο φοβερά τσιγγούνης γυναικάς Σκωτσέζος, γίνεται σήμερα 88 - Ο 007 που δεν απολάμβανε ούτε όταν μάζεψε 1 εκατ. λίρες

Τσιγγούνης , αγενής, βίαιος και γυναικάς! Αυτός ήταν και είναι μέχρι σήμερα ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι, ο πιο επιτυχημένος κατάσκοπος της μεγάλης οθόνης, εφόσον πιστέψουμε όλα όσα γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες. Με αφορμή τα 88α του γενέθλια ανατρέξαμε στην βιογραφία του «Το να είσαι Σκωτσέζος» στις 25 Αυγούστου, που κυκλοφόρησε το 2008.





Ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ φορούσε sur mesure κοστούμια Savile Row, οδηγούσε Aston Martin, έπινε σαμπάνια Dom Perignon, έβλεπε την ώρα μόνο από Rolex, έμενε στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου και ήταν γενναιόδωρος με τους κρουπιέρηδες στο καζίνο. 





Οταν όμως έκλειναν οι κάμερες, ο Σον Κόνερι φορούσε παλιά παντελόνια, φθαρμένα σακάκια, φθηνά πουκάμισα που αγόραζε στις εκπτώσεις, οδηγούσε ένα μεταχειρισμένο φορτηγάκι Volkswagen, έμενε σε ένα από τα πιο υποανάπτυκτα προάστια του Λονδίνου και επισκεύαζε μόνος του το σπίτι για να γλιτώνει χρήματα, αναφέρει η Πόπη Παπαγεωργίου σε άρθρο της στην espessonews.gr (13/8/2008).





Στόχος του φτωχόπαιδου που ξεκίνησε από το Εδιμβούργο για να γίνει σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου ήταν να μαζέψει ένα εκατομμύριο λίρες για να αισθάνεται ασφαλής. Ακόμα όμως κι όταν απέκτησε περισσότερα, συνέχισε τις τσιγγουνιές. 



Χαρακτηριστικό είναι πως όταν του ζήτησαν να κάνει οντισιόν για το ρόλο του Βρετανού κατασκόπου 007 και ενώ είχε παίξει μόνο σε ταινίες β' διαλογής, αντί να πάει καλοντυμένος, φόρεσε παλιά και βρόμικα ρούχα. Χτύπησε το χέρι στο γραφείο διεκδικώντας ψηλή αμοιβή και επιχείρησε να επιβάλει τη γνώμη του για το πώς έπρεπε να ενσαρκωθεί ο Τζέιμς Μποντ!

Οι παραγωγοί Αλμπερτ Μπρόκολι και Χάρι Σάλτζμαν και ο συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ εκνευρίστηκαν και ενώ ήταν έτοιμοι να τον απορρίψουν, η γυναίκα του Μπρόκολι, Ντάνα, τους είπε να τον προσλάβουν γιατί είχε ακαταμάχητο σεξαπίλ



Η φιλαργυρία του Κόνερι είναι τόση που, σύμφωνα με την πρώτη σύζυγό του, Νταϊάν Σιλέντο, από την τεράστια περιουσία του δεν έχει αφήσει δεκάρα τσακιστή στον μοναχογιό τους Τζέισον. Ο Κόνερι αρνείται την κατηγορία, αλλά δεν λέει εάν έχει αφήσει περιουσία στον γιο του.





Οσο για τους λόγους που δεν δίνει αυτόγραφα, ένας φίλος του αποκάλυψε ότι αρνείται να δώσει αυτή τη χαρά στους θαυμαστές του επειδή δεν πληρώνεται! Την ίδια στιγμή όμως οι θαυμαστές του μπορούν να τα πουλήσουν στο Internet και να κερδίσουν εκατοντάδες δολάρια.



Οι δύο σύζυγοι, οι αμέτρητες ερωμένες και ο βίαιος χαρακτήρας του



Αν και ο Σον Κόνερι παντρεύτηκε μόνο δύο φορές, η ερωτική του ζωή υπήρξε εξαιρετικά πλούσια. Εκτός από την ηθοποιό Νταϊάν Σιλέντο, την πρώτη του σύζυγο, και τη Μισελίν Ροκεμπρίν που τη διαδέχθηκε, ο Κόνερι έχει συνδεθεί ερωτικά με πολλές αιθέριες υπάρξεις. 





Ο γάμος του με την Νταϊάν ήταν επεισοδιακός. Παντρεύτηκαν το 1962 και δυο χρόνια αργότερα απέκτησαν τον γιο τους Τζέισον. Η Νταϊάν στην αυτοβιογραφία της «Οι εννιά ζωές μου» (2006) αναφέρει πως ο Σον ήταν βίαιος.

Ακόμα και τη νύχτα του γάμου τους τη χτύπησε επειδή ζήλεψε. Παρ’ όλο που ήταν άσημος ηθοποιός και η Σιλέντο γνωστή, ο Κόνερι επέμενε να αφήσει τη δουλειά της για να τους φροντίζει εκείνος. Χώρισαν μετά από οκτώ χρόνια γάμου.





Σημειώνεται ότι αν και η Σιλέντο είναι η μόνη που έχει μιλήσει για το βίαιο χαρακτήρα του, από συνεντεύξεις του σε διάφορα έντυπα φαίνεται πως είναι υπέρ του ξύλου στη γυναίκα. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό «Vanity Fair» το 1993, ορισμένες γυναίκες το επιδιώκουν.



Πριν πάρει διαζύγιο γνώρισε τη Γαλλομαροκινή ζωγράφο που έμελλε να γίνει η δεύτερη σύζυγός του. Συναντήθηκαν το Μάρτιο του '70 στην Καζαμπλάνκα και τρεις μήνες αργότερα της είπε πως ήταν ερωτευμένος. Παντρεύτηκαν το 1975 στο Γιβραλτάρ, εκεί όπου είχε παντρευτεί τη Σιλέντο.

Ο Κόνερι ανέλαβε να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, ενώ εκείνη πήρε τον έλεγχο της περιουσίας του. 



Γνωρίζοντας ότι την απατάει, φρόντιζε να τον ακολουθεί παντού. Το 1998, όταν γύριζε την ταινία «Παγίδα» με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, της είπε να μην ακονίζει τα νύχια της. Είχε προηγηθεί δήλωση της Κάθριν περί σεξαπίλ του Κόνερι.

Εκείνο που δεν ήξερε η Μισελίν ήταν ότι ο Σον είχε απαιτήσει από τους σεναριογράφους να γράψουν ερωτικές σκηνές γι’ αυτόν και την 28χρονη συνάδελφό του!



Ο Σον Κόνερι φέρεται να είχε μεταξύ άλλων σχέσεις με τις ηθοποιούς Σου Ελόιντ, Σέλεϊ Γουίντερς, Σίλβια Μάιλς, τη Μις Γαλλία Κλοντίν Οζέρ, την τραγουδίστρια Λίνσεϊ ντε Πολ, τη μακιγέρ Νίνα Κραφτ και τη σχεδιάστρια Χάιλε Μπιρν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ