Θρύλος είσαι: 3-1 την Μπέρνλι ο Ολυμπιακός - Αγκαλιά με την πρόκριση

Νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο.

Τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις μετά τα ματς με την Λουκέρνη και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, παίζόντας ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βγάζει υγιεία στο γήπεδο, έχει συνοχή και οι παίκτες δείχνουν μεγάλη όρεξη. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Φορτούνης, καθώς από 3 «στημένες φάσεις» ήρθαν τα γκολ των Πειραιωτών, με τον ίδιο να πετυχαίνει δυο τέρματα και μια ασίστ. 

Στο 19' ο διεθνής μεσοεπιθετικός με απευθείας εκτέλεση φάουλ - ζωγραφία άνοιξε το σκορ. Στο 30' ο διαιτητής Βίντσιτς έκλειψε τα μάτια σε καθερή ανατροπή στον Ποντένσε, ενώ δυο λεπτά αργότερα σφύριξε αμφισβητούμενο πέναλτι σε επαφή του Καμαρά στον Γουντ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα την «αισχάτη των ποινών» κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, με τους παίκτες του ΟΣΦΠ να διαμαρτύρονται για ακόμα ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Σλοβένος ρέφερι στο 44'.

Από φάουλ του Φορτούνη και συστημένη σέντρα στο ύψος του πέναλτι προήλθε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να πιάνει κεφαλία και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στο 48'. 

Το τελικό 3-1 πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι όταν στο 60' ο Γκίμπσον βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 76' η Μπέρνλι έμεινε με 9 λόγω αποβολής του Τέιλορ.

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Slavko Vinčić (Σλοβενία)

Βοηθοί: Tomaž Klančnik, Andraž Kovacic (Σλοβενία)

4ος: Rade Obrenovic (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Γκερέρο.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις)Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Κορκ, Χένρικ, Τέιλορ, Γκούντμουνσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι).

Γκολ: 19', 60' (πεν.) Φορτούνης, 48' Μπουχαλάκης / 33' Γουντ

Κάρτες: 32' Μπουχαλάκης, 44' Χριστοδουλόπουλος - 45'+2' Γκούντμουντσον, 48' Γκίμπσον, 48' Γουόρντ

Κόκκινη: 60' Γκίμπσον, 76' Τέιλορ\

Highlights

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ