Βίντεο: Καταγράφηκε πως ένας 18χρονος μαθητής έλυσε 6 κύβους του Ρούμπικ κάτω από το νερό!

Σε μια προσπάθεια να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες

 

Το όνομα του είναι  Βάκο Μαρτσελασβίλι και είναι μόλις 18 ετών. Κι όμως αυτός ο μαθητής από τη Γεωργία κατάφερε κάτι που δύσκολα θα το πιστεύαμε: έλυσε έξι κύβους του Ρούμπικ, ενώ βρισκόταν κάτω από το νερό παίρνοντας μόνο μία ανάσα!

Ο 18χρονος μαθητής βυθίστηκε σε μια γυάλινη δεξαμενή με νερό για 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα, όπου και κατάφερε να λύσει τους κύβους.

Το κοινό παρακολουθούσε το επίτευγμά του στο θαλάσσιο πάρκο Gino Paradise στην Τιφλίδα.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, προετοιμαζόταν για την υποβρύχια πρόκληση για έξι μήνες, με σκληρή προπόνηση διάρκειας αρκετών ωρών την ημέρα.

«Προπονήθηκα πολύ, καθώς σχεδίαζα να καταρρίψω το ρεκόρ και προκειμένου να διασφαλίσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά, διότι το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και να αποβεί μοιραίο για τη ζωή μου» εξήγησε ο 18χρονος στο Reuters.

"Νομίζω ότι το ρεκόρ μου θα παραμείνει για πολύ καιρό. Ελπίζω να κάνω κι άλλα ρεκόρ στο μέλλον" συμπλήρωσε.

Αφού παρατήρησαν την προσπάθεια του Μαρτσελασβίλι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ρεκόρ της Γεωργίας του έδωσαν ένα πιστοποιητικό όπου επιβεβαιώνεται το επίτευγμά του. Κατόπιν θα στείλουν τις επιδόσεις τους στα κεντρικά του Guinness World Records.

Έως σήμερα, το ρεκόρ για τη λύση πέντε κύβων υποβρυχίως το κατείχε ο Άντονι Μπρουκς στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, από τον Αύγουστο του 2014.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ