Η Madonna γίνεται 60 σήμερα και στέφθηκε βασίλισσα των Βερβέρων: Τα γενέθλια στο Μαρόκο (Φώτο)

Ως γυναίκα Βέρβερος γιόρτασε τα 60 της χρόνια η Madonna.

Η Madonna έγινε 60, μοιάζει με πολύ μικρότερη και κουβαλά μυαλό παιδιού. Η Βασίλισα της ποπ έχει γενέθλια και τα γιόρτααε με έναν ξεχωριστό τρόπο. 

Στο Μαρόκο έκανε τα γενέθλια της ντυμένη με στολή Βέρβερου και παρέα καλούς φίλους. 

Δείτε τις φωτογραφίες καθώς και την ιστορία των Βερβέρων.

 

Almost Birthday Selfie- ???????. Celebrating Berber. Culture! ??♥️ #birthday #nomad #magic #Marakesh

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

 

BerberQueen ???♥️ #Marakesh #birthday #magic #almost ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Τι είναι οι Βέρβεροι

Ακτή της Μπαρμπαριάς στη Βόρεια Αφρική ονομάστηκε έτσι από τους Βέρβερους, νομαδικό λαό που κατοικούσε στην περιοχή δυτικά της κοιλάδας του Νείλου στη Βόρεια Αφρική. Ονομάζονται Αματζίγ ή Imazighen στην αρχαιότητα (που σημαίνει "ελεύθεροι άνθρωποι") και είναι από τους παλαιότερους κατοίκους της βόρειας Αφρικής. Η πλούσια μυθολογία τους επέζησε για χιλιάδες χρόνια, ερχόμενη τελικά να επηρεάσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αρχαίων Αιγυπτίων.

 

Οι Βέρβεροι είναι οι ιθαγενείς της Βορείου Αφρικής, δυτικά της κοιλάδας του Νείλου. Είναι διαμοιρασμένοι από τον Ατλαντικό ως την Λιβύη, και από τη Μεσόγειο μέχρι τον ποταμό Νίγηρα. Ιστορικώς μιλάνε τη βερβερική γλώσσα και τοπικές διαλέκτους της, οι οποίες όλες μαζί σχηματίζουν το βερβερικό κλάδο της αφροασιατικής γλωσσικής οικογένειας. Σήμερα, διάλεκτοι της καθομιλουμένης αραβικής του Μαγκρέμπ ομιλούνται από μεγάλο τμήμα των Βερβέρων, εκτός της δικής τους βερβερικής γλώσσας. Ξένες γλώσσες όπως τα γαλλικά και τα ισπανικά, απότοκες της κληρονομιάς από την ευρωπαϊκή κατοχή, ομιλούνται από κάποιους Βέρβερους στο Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία, σε συγκεκριμένα πεδία όπως της ανώτερης εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων.

Η λέξη Βέρβερος προέρχεται από την αραβική λέξη Al Barbar, η οποία με τη σειρά της προήλθε από την ελληνική λέξη βάρβαρος.

Διάσημα πρόσωπα με βερβερικές ρίζες είναι οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές Ζινεντίν Ζιντάν, Καρίμ Μπενζεμά κ.α.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ