Δεκαπενταύγουστος με βροχές και καταιγίδες: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία (Βίντεο)

Ημερήσια πρόγνωση.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες (14/08) η ΕΜΥ κι έτσι σήμερα (15/08) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία), στη Θεσσαλία (δυτική και βόρεια) και στις ορεινές - ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς. 

Αναλυτικά:

Αττική: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική και την κεντρική (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία). Στη Θράκη ο καιρός γενικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά, βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί, βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

(Βίντεο: weather.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ