Άραβες και Κινέζοι κάνουν ουρές σε Louis Vuitton και Chanel στην Κωνσταντινούπολη - Χαμηλές τιμές λόγω υποτίμησης

Η βουτιά του τοπικού νομίσματος έδωσε ευκαιρία για αγορές πολυτελών ειδών σε πολύ καλύτερες τιμές. Εσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία Αραβες και κινέζοι.

Ευκαιρίες για φθηνές αγορές… πολυτελείας βρήκαν κάποιοι στη σκιά της δραματική πτώσης της λίρας τις τελευταίες ημέρες.

Μπορεί 80 εκατομμύρια Τούρκοι να έγιναν φτωχότεροι από την υποτίμηση του νομίσματος, κάποιοι ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να ψωνίσουν φθηνά. Πρόκειται κυρίως για ξένους που ξαφνικά εθεάθησαν στα υποκαταστήματα που διατηρούν στη γειτονική χώρα γνωστές φίρμες, όπως οι Louis Vuitton, Chanel και Hermes και εκμεταλλεύτηκαν όσοι είχαν «ισχυρό» νόμισμα που είχαν στις τσέπες τους.

«Η Τουρκία είναι τώρα το φθηνότερο μέρος στον κόσμο για αγορές», δήλωσε στο Bloomberg o 22χρονος Orhan που κρατούσε θέση στη σειρά έξω από κατάστημα της Louis Vuitton για ένα ζευγάρι κινέζων.

Λίγο παρακάτω στο κατάστημα της Chanel μισή ώρα αναμονής πίσω από τις κλειστές πόρτες μπορούσε να αποδειχτεί κερδοφόρο. Μια δερμάτινη τσάντα που κόστιζε 18.500 λίρες πωλούνταν για το ισοδύναμο των 2.877 δολαρίων, δηλαδή 25% φθηνότερα από τα 3.700 δολάρια που ήταν η τιμή πώλησης στο ηλεκτρονικό κατάστημα της φίρμας στην Ευρώπη.

Μέσα στα καταστήματα, μεταδίδει το πρακτορείο οι πελάτες ρωτούσαν τις τιμές και με το iphone ανά χείρας έκαναν τις μετατροπές σε ευρώ και δολάρια με βάση την τελευταία ισοτιμία. Δεν ήταν εύκολο δεδομένου ότι το νόμισμα έχασε 21% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αγοραστές ήταν σχεδόν στο σύνολο τους Αραβες και Ασιάτες και λίγοι Ευρωπαίοι. Τούρκοι δεν εμφανίστηκαν…

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ