Δείτε τους ωραιότερους καταρράκτες στην Ελλάδα

Από τη Σαμοθράκη ως τα Κύθηρα, και από την Πελοπόννησο μέχρι το Κιλκίς, επτά εντυπωσιακοί καταρράκτες ό,τι πρέπει για παγωμένες βουτιές.

1. Η Νέδα, στη Μεσσηνία

Στα σύνορα Αρκαδίας-Μεσσηνίας, οι καταρράκτες της Νέδας πέφτουν από ύψος 7 (ο μικρότερος) και 20 μέτρων (ο μεγαλύτερος) και σχηματίζουν τιρκουάζ «πισίνες» ιδανικές για βουτιές στη σκιά των πλατανιών.

2. Η Φόνισσα, στα Κύθηρα

Λέγεται και καταρράκτης της Νεράιδας, διαλέγετε και παίρνετε. Θα τον βρείτε κοντά στο χωριό Μυλοπόταμο, να πέφτει από ύψος 20 μέτρων και να σχηματίζει μια καταγάλανη λίμνη ιδανική για βουτιές στα παγωμένα της νερά. 

3. Το Πολυλίμνιο, στη Μεσσηνία

Μέχρι πρότινος μυστικό που διέρρευσε, αυτό το μαγικό μέρος θα το βρείτε κοντά στο χωριό Χαραυγή, στα μισά περίπου του δρόμου Καλαμάτας-Πύλου.

4. Ο Κάρανος, στην Έδεσσα

Ο μεγαλύτερος και εντυπωσιακότερος από τους επτά συνολικά καταρράκτες της Έδεσσας ρίχνει τα νερά του από ύψος 70 μέτρων. 

5. Ο Φονιάς, στη Σαμοθράκη

Το φαράγγι του Φονιά με τις διαδοχικές βάθρες του να μας προσκαλούν για βουτιές και τον επιβλητικό καταρράκτη στο τέλος του είναι ένας από τους λόγους που αγαπάμε τη Σαμοθράκη.

6. Οι καταρράκτες του Σκρα, στο Κιλκίς

Όχι, δεν είναι σκηνικό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι στην Ελλάδα, ανάμεσα στα χωριά Σκρα και Αρχάγγελος, στις πλαγιές του Πάικου. 

7. Ο Λειβαδίτης, στη Θράκη

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων βρίσκεται 7 χιλιόμετρα έξω από το ομώνυμο χωριό, στη Θράκη. Πέφτει από ύψος 60 μέτρων, και τον χειμώνα παγώνει σχηματίζοντας εξωπραγματικούς σταλακτίτες.

Φωτογραφίες από Getty Images

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ