Βίντεο - Ντοκουμέντο: Τούρκοι πήγαν να κλέψουν αλιευτικά Ελλήνων ψαράδων και τους πυροβόλησαν

Βίντεο από τις τουρκικές προκλήσεις στη Λέρο.

Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς των Τούρκων ψαράδων προς Έλληνες αλιείς λίγο έξω από τη Λέρο το πρωί της Κυριακής τράβηξαν οι Έλληνες ψαράδες που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς. Οι ψαράδες δέχτηκαν τους πυροβολισμούς όταν επιχείρησαν να κινηθούν προς το σημείο όπου είχαν αφήσει τα εργαλεία τους στη θάλασσα. 

«Σήμερα βγήκαμε για την καθημερινή μας αλιεία και ήρθαν τα τουρκικά αλιευτικά να πάρουν τα αλιευτικά μας εργαλεία. Εμείς πήγαμε να τα προστατεύσουμε και μας έριξαν με το όπλο έξι φορές. Επίσης δεχθήκαμε και απειλές. Φώναξαν στον ασύρματο "I am turkish fishing boat, f@@k off"» ακούγεται να περιγράφει ο Έλληνας ψαράς ό,τι συνέβη λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο δεύτερο βίντεο ο Έλληνας ψαράς δίνει το ακριβές στίγμα του σημείου στο οποίο συνέβη το σοβαρό επεισόδιο το πρωί της Κυριακής: «Σήμερα δύο τουρκικά αλιευτικά ήταν δυτικά της νήσου Καλαποδιού, βόρεια της Λέρου και νότια των Λειψών. Πήγαμε πάνω να αλιεύσουμε και δύο τούρκικα αλιευτικά ήρθαν πάνω μας. Πήγαμε να προστατεύσιουμε τα δικά μας εργαλεία αυτοί μας έριξαν με το όπλο έξι φορές».

«Όσο πάει η κατάσταση και χειροτερεύει. Τι θα γίνει πια; Φτάσαμε στην κατάσταση οι Τούρκοι να μας ρίχνουν στα δικά μας τα νερά και εμείς να μην κάνουμε τίποτα» προσθέτει με νόημα εκφράζοντας την αγανάκτηση των ψαράδων στα ακριτικά νησιά.

Όπως είπε τη Δευτέρα στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των ψαράδων της Λέρου Χρήστο Τσακιργιός, «οι παραβιάσεις έχουν ενταθεί εδώ και 20 ημέρες. Έχουν έρθει σε πολύ μικρή απόσταση από το νησί μας σε μια περίοδο που οι μηχανότρατες οι δικές μας είναι κλειστές». «Εμείς προστατεύουμε τη θάλασσα και έχουμε τους Τούρκους να τα λεηλατούν όλα» συμπλήρωσε ο κ. Τσακιργιός προσθέτοντας ότι «μιλάμε για 15 μηχανότρατες μόνο στην περιοχή μας γύρω από τη Λέρο».

Δείτε τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ