Πανικός στο Μάντσεστερ: Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους - 10 τραυματίες (φωτο-βιντεο)

Η αστυνομία το περιγράφει ως «επικίνδυνη επίθεση» - Δεν κινδυνεύει  η ζωή των τραυματιών

 Χάος προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μάντσεστερ, όταν ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά  του πλήθους προκάλεσε πανικό και τον τραυματισμό 10 ανθρώπων. Στην συνοικία του Μος Σάιντ βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι όταν σημειώθηκε η επικίνδυνη - όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία- επίθεση, λόγω του καρναβαλιού της Καραϊβικής που είχε τελειώσει μερικές ώρες νωρίτερα.

Η αστυνομία εκλήθη σήμερα το πρωί τις 02:30 στην Κλέρμοντ Ρόουντ και ανακάλυψε πως πολλοί άνθρωποι είχαν τραυματισθεί. Τα θύματα φέρουν τραύματα από ελαφρά έως σοβαρά, τα οποία όμως δεν φαίνεται να απειλούν τη ζωή τους.

«Αυτή τη στιγμή, πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται για διάφορα τραύματα, όμως ευτυχώς προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλείται η ζωή τους .Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν πού ακριβώς σημειώθηκε αυτό το επεισόδιο και ποιός ευθύνεται για μια τέτοια επίθεση»,δήλωσε η αξιωματικός της αστυνομίας  Debbie Dooley στην Telegraph.

Επιπλέον αστυνομικοί θα περιπολούν σήμερα το πρωί και τις επόμενες ημέρες στη ζώνη αυτή.

Ένα βιντεο με στιγμιότυπα μετά την επίθεση που αναρτήθηκε στα social Media, δείχνει τον πανικό που επεκράτησε στους ανθρώπους τους οποίους προσπαθεί η αστυνομία να βοηθήσει.

Στις 22 Μαΐου 2017 το Μάντσεστερ είχε πληγεί από επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, ο οποίος είχε πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό κατά την έξοδο των θεατών από μια συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα.

Είκοσι δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από την επίθεση αυτή και περίπου 100 είχαν τραυματισθεί. Το μικρότερο από τα θύματα, η Σάφι Ρούσος, ήταν οκτώ ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ