Εξωτική και δίχρωμη κρέμα με μάνγκο από την Ντίνα Νικολάου

Ότι πρέπει για να δροσιστείτε το καλοκαίρι.

Υλικά:

Για την λευκή κρέμα

  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο

Για την κρέμα μάνγκο

  • 2 ώριμα, φρέσκα μάνγκο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι protein Arla, Natural
  • 3 φύλλα ζελατίνης, βάρους 2 γρ. το καθένα
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα, ζεστό

Εκτέλεση:

Για την κρέμα μάνγκο: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις ρίχνω στο ζεστό γάλα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και αφήνω στην άκρη.
Καθαρίζω τα 2 μάνγκο, τα κόβω σε μικρούς κύβους και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν απαλός πουρές. Βάζω το τυρί κρέμα στο μίξερ και προσθέτω τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το τυρί. Προσθέτω το γιαούρτι και μόλις ενωθεί με το τυρί σταματάω το μίξερ. Προσθέτω τον πουρέ μάνγκο και την διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω και την δεύτερη κρέμα.

Για την λευκή κρέμα: Βάζω το φρέσκο τυρί και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει η κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

Για την συναρμολόγηση: Ξεκινάω με την κρέμα μάνγκο βάζοντας περίπου 50 γρ. στη βάση και ισιώνω με ένα κουτάλι. Συνεχίζω με 100 γρ. περίπου λευκή κρέμα και τελειώνω με άλλα 50 γρ. κρέμα μάνγκο. Σκεπάζω τα ποτήρια με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρω με λίγη χτυπημένη σαντιγί ή μικρά μπεζεδάκια.