Μπόζη - Κλωναρίδου έβαλαν πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (Φωτό)

Τα πρώτα δύο «γαλανόλευκα» εισιτήρια.

Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα είναι η Ελλάδα στην ιστιοπλοΐα και τα σκάφη 470 γυναικών συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής ιστιοπλοίας στη συγκεκριμένη κλάση.

Οι Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου βρίσκονται στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 47 σκαφών (σ.σ. σήμερα έγινε μια κούρσα και το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη 12ο) με 78 βαθμούς ποινής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άαρχους, ωστόσο η Ελλάδα ως χώρα είναι στην όγδοη θέση και το «εισιτήριο» για την κορυφαία διοργάνωση παίρνουν οι πρώτες οκτώ χώρες. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μη γίνουν άλλες ιστιοδρομίες και η συγκεκριμένη κλάση να ολοκληρωθεί με τη Medal Race, όπερ σημαίνει ότι οι Μπόζη-Κλωναρίδου δεν μπορούν να πέσουν από την όγδοη θέση. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι το πρώτο ελληνικό που παίρνει το «εισιτήριο» για το Τόκιο, την ώρα που την πρόκριση σε κάθε κλάση παίρνει η χώρα, ενώ το ποιοι αθλητές θα δώσουν το «παρών» στην διοργάνωση του 2020 θα κριθεί σε αγώνα πρόκρισης που θα ορίζει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πριν από τους Ολυμπιακούς.

Στο μεταξύ, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RSX ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Άαρχους της Δανίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης επί συνόλου 85 σκαφών μετά από έξι ιστιοδρομίες. Ο Κοκκαλάνης κατετάγη 7ος, 4ος και όγδοος στις τρεις κούρσες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και έχει 32 βαθμούς ποινής.

Στα Λέιζερ Ράντιαλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βασιλεία Καραχάλιου κατετάγη 10η στην έβδομη ιστιοδρομία και βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής μεταξύ 119 σκαφών με 61,5 βαθμούς ποινής.

Στην 14η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 των ανδρών, μεταξύ 64 σκαφών, βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής. Το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη 19ο στην έβδομη, 15ο στην όγδοη και 28ο στην ένατη κούρσα και έχει 88 βαθμούς ποινής.

Στα ΦΙΝΝ ο Γιάννης Μιτάκης κατετάγη 20ος στην έβδομη και 11ος στην όγδοη ιστιοδρομία και βρίσκεται στην 23η θέση της γενικής κατάταξης με 87 βαθμούς ποινής επί συνόλου 90 σκαφών.

Στα RSX γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου κατετάγη 22η, 23η και 23η στις τρεις σημερινές ιστιοδρομίες και μετά από έξι κούρσες είναι 40η μεταξύ 62 σκαφών με 83 βαθμούς ποινής.

Τέλος, στα Λέιζερ Στάνταρντ, ο Αντώνης Μπουγιούρης κατετάγη 51ος στην έβδομη και την όγδοη κούρσα, με αποτέλεσμα να είναι 52ος μεταξύ 165 σκαφών με 148 βαθμούς ποινής.

Δείτε σχετική ανάρτησή τους:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ