Η Ευρώπη λιώνει από τον πρωτοφανή καύσωνα - 50 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών παντού (Βίντεο)

Πλησιάζει ο καύσωνας της χιλιετίας.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να δούμε στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Πορτογαλία που ο υδράγυργος ενδέχεται να φτάσει τους 50 βαθμούς. Ο καύσωνας της χιλιετίας έρχεται.,,

Το Σάββατο αναμένεται να είναι η θερμότερη μέρα της εβδομάδας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δεν αποκλείεται στην Ιβηρική να σπάσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 47,8 βαθμών Κελσίου που κρατά η Αθήνα από τις 10 Ιουλίου του 1977! Κίνδυνοι για ευπαθείς ομάδες από το κύμα καύσωνα.

«Όχι μόνο η Ευρώπη, ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο στενάζει κάτω από το σφοδρό κύμα καύσωνα. Η κατάσταση όμως μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο» αναφέρει, σε μακροσκελή ανάλυση για το κλίμα και τον καιρό στη Γερμανία και τη Bόρεια Ευρώπη, η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ο Ιούνιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος από την έναρξη της μέτρησης της θερμοκρασίας, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων. Αν ληφθεί υπόψη ότι το 2018 είναι μια -λεγόμενη- χρονιά La Ni τότε πρόκειται ασφαλώς για τον θερμότερο Ιούνιο, διότι κατά την διάρκεια της La Ni, ο Ειρηνικός καταπίνει πολύ θερμότητα, οπότε η ατμόσφαιρα θερμαίνεται λιγότερο, ενώ κατά τη διάρκεια του El Ni, συμβαίνει το αντίθετο: η θερμότητα απελευθερώνεται - και η ατμόσφαιρα θερμαίνεται περισσότερο από ότι κανονικά. Αυτή η θερμή φάση θα μπορούσε να επιστρέψει το 2019, κατά τους μετεωρολόγους εμπειρογνώμονες. Και τότε, θα κάνει ακόμα πιο πολύ ζέστη» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ